Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H VesselBot στο συνέδριο Maritime Cyprus 2017

Η VesselBot έπειτα από πρόσκληση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργασίας, του τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας της Κύπρου και του YoungShip Cyprus  συμμετείχε στο συνέδριο Maritime Cyprus 2017. Το συνέδριο που έλαβε χώρα στα μέσα του Οκτώβρη, στη Λεμεσό, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από το 1989 μέχρι σήμερα και αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια Ναυτιλίας που πραγματοποιούνται διεθνώς.

Η VesselBot είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα ναύλωσης πλοίων εμπορικής ναυτιλίας, η οποία επιτρέπει τόσο στους πλοιοκτήτες, όσο και στους ναυλωτές να εντοπίζουν τον ιδανικό αντισυμβαλλόμενο. Μέσω μιας αυτοματοποιημένης διαδικασίας οι δυο πλευρές, αφού πρώτα δηλώσουν τη διαθεσιμότητα των πλοίων και των φορτίων τους αντίστοιχα, λαμβάνουν τις καλύτερες προτάσεις προς συνεργασία για μεταφορά των φορτίων και τη ναύλωση των πλοίων τους.

Ο Κωνσταντίνος Κωμοδρόμος, CEO του VesselBot, συμμετείχε στη συζήτηση του πάνελ με θέμα: “Challenging the Business Model”. Γύρω από το συγκεκριμένο θέμα αναπτύχθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ των κυρίων Σωτήρη Καμπανελλά, Πρόεδρο του YoungShip Cyprus και Business Development Manager for FML Ship Management Ltd, Tor M. Østervold, CEO της ECO subsea και της κυρίας Dyveke Meland μέλος του YoungShip International & Chairman του Board του YoungShip Bergen από τους οποίους απαρτιζόταν το πάνελ.

Σκοπός της συζήτησης ήταν η πρόκληση του ενδιαφέροντος γύρω από τις νέες τεχνολογίες που αλλάζουν την παραδοσιακή αγορά της ναυτιλίας καθώς και τις αλλαγές που αυτές επιφέρουν στα επιχειρηματικά μοντέλα που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα καινοτόμα τεχνολογικά προϊόντα που οι νέες εταιρείες φέρνουν στην αγορά, καθώς επίσης και στα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν οι εταιρείες, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει η ναυτιλία. Επιπλέον αναλύθηκαν οι τρόποι χρήσης των νέων ανεπτυγμένων τεχνολογιών μέσω των οποίων οι οργανισμοί μπορούν να επιτύχουν αποδοτικότητα, βιωσιμότητα αλλά  και μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος με απώτερο σκοπό την αύξηση της κερδοφορίας τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις