Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αποστολή χρημάτων στον Facebook Messenger και μέσω PayPal

O Facebook Messenger ως συνέπεια της μεγάλης απήχησης του Facebook σε όλο τον κόσμο έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον χώρο της επικοινωνίας γενικά, και ειδικά στα Smartphones, με πάνω από 1,3 δισ. ενεργούς χρήστες τον μήνα! Αν και δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην Ελλάδα, η αποστολή χρημάτων σε φίλους και γνωστούς μέσω Messenger πλέον γίνεται και μέσω PayPal.

Η δυνατότητα αποστολής χρημάτων μέσω Messenger και μέσω πιστωτικής κάρτας λειτουργεί ήδη στις Η.Π.Α. εδώ και πολύ καιρό, με το Facebook να επεκτείνει συνεχώς τις δυνατότητες του είτε με αποστολές χρημάτων σε ένα group αλλά και μέσω των διαφόρων διαθέσιμων εφαρμογών για τον Messenger, για δημοφιλείς υπηρεσίες κρατήσεων για διασκέδαση π.χ.

Η PayPal επεκτείνει τη συνεργασία της με το Facebook και προσφέρει πλέον τη δυνατότητα χρήσης του μεγάλου ηλεκτρονικού πορτοφολιού για να σταλούν χρήματα σε κάποια από τις επαφές που έχουμε στον Messenger.
Παράλληλα προσφέρει και ένα chatbot εξυπηρέτησης πελατών για τον messenger.

Οι πληρωμές P2P είναι ένα έντονα ανταγωνιστικό πεδίο για FinTechs και Τράπεζες μια και υπάρχουν αυτή στη στιγμή μια πληθώρα εφαρμογών που συνεργάζονται με τα κοινωνικά δίκτυα ή τις επαφές μας που έχουμε στο Smartphone για την αποστολή χρημάτων.
Revolut, Tranferwise, Venmo, Zelle, αλλά και οι δικές μας Viva Wallet, Eurobank Pay a Friend, iBank Pay είναι μερικές υπηρεσίες που προσφέρουν μεταφορές χρημάτων μεταξύ δυο ή περισσότερων ατόμων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις