Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Εθνική Τράπεζα κέρδισε το πρώτο βραβείο καινοτομίας FinTech της Gartner!

Η μεγάλη εταιρεία επιχειρηματικών συμβούλων και ερευνών Gartner ανακοίνωσε στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Symposium/IT Expo, που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη την προηγούμενη εβδομάδα, τους νικητές των βραβείων 2017 EMEA Gartner Eye on Innovation Awards.

Δεκάδες μεγάλες τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες από την περιοχή EMEA παρουσίασαν τα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες τους σχετικά με το FinTech μπροστά σε έμπειρους κριτές αλλά και ένα μεγάλο κοινό υπευθύνων IT και CIOs από χιλιάδες επιχειρήσεις της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Υπήρχαν τρεις κατηγορίες βραβείων με έναν νικητή και δυο φιναλίστ και ένας συνολικός νικητής.
Το βραβείο της καλύτερης – συνολικά – πρότασης κέρδισε η Εθνική Τράπεζα η οποία συμμετείχε στη κατηγορία του πιο καινοτομικού ψηφιακού προϊόντος ή υπηρεσίας με το i-bank Payband, στην οποία και κέρδισε τη πρώτη θέση επίσης. Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση δεδομένου του αριθμού και της ποιότητας των συμμετοχών από την μεγάλη και άκρως ανταγωνιστική περιοχή της ΕΜΕΑ.


Το Payband παρουσίαστηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ και επέτρεπε την έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου αλλά και την είσοδο των συμμετεχόντων σε αυτό μέσω μιας φορετής χρωστικής κάρτας VISA η οποία συνδέεται με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι i-bank Pay. Σύμφωνα με την τράπεζα πάνω από 27.000 άτομα χρησιμοποίησαν το Payband, ενώ ένα 10% εξ’ αυτών αναμένεται να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί στις καθημερινές του συναλλαγές.

Στην ίδια κατηγορία φιναλίστ ήταν οι:
– Deniz Bank, Τουρκία: Δημιούργησε μια εφαρμογή για τον αγροτικό τομέα όλα-σε-ένα με συμβουλές, τιμές προϊόντων, κοινωνικό δίκτυο αλλά και δυνατότητα ενοικίασης αγροτικών μηχανημάτων, όπως κάνει η δική μας Mermix, μεταξύ άλλων.
– Emirates NBD Group, ΗΑΕ: Ένα εναλλακτικό του SWIFT δικτύου διεθνών εμβασμάτων μέσω Blockchain.

Στην κατηγορία της πιο καινοτόμας πρωτοβουλίας μείωσης κόστους λειτουργίας νικητής ήταν η Zurich Insurance με μια εφαρμογή διευθέτησης αιτήσεων αποζημιώσεων των πελατών μέσω ειδικής εφαρμογής και AI.

Στην κατηγορία του πιο καινοτόμου Digital Business Model νικητής ήταν η Absa Bank της Ν. Αφρικής με μια εφαρμογή μικροδανεισμού σε αποκλεισμένους από το τραπεζικό σύστημα νέους με ένα σύστημα αξιολόγησης και δημιουργίας πιστωτικού προφίλ πολλαπλών πηγών δεδομένων. Στην ίδια κατηγορία φιναλίστ ήταν και η Standard Chartered η οποία σε συνεργασία με την AIG και την IBM ανέπτυξε ένα σύστημα διεθνών αντασφαλειών το οποίον βασίζεται στο Blockchain.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις