Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η SAP ολοκλήρωσε επιτυχώς το Refugee Code Week

Με την παρουσία του Αντιδημάρχου Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων, κ. Λευτέρη Παπαγιαννάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας ανακοίνωσε την επιτυχημένη ολοκλήρωση των εργαστηρίων του προγράμματος SAP Refugee Code Week που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, περισσότεροι από 350 πρόσφυγες ηλικίας 11 – 25 χρονών εκπαιδεύτηκαν στις βασικές αρχές του προγραμματισμού κι έκαναν το πρώτο βήμα για την απόκτηση ενός πολύ σημαντικού εφοδίου που θα τους βοηθήσει στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Το πρόγραμμα SAP Refugee Code Week υλοποιήθηκε παράλληλα σε εννέα χώρες (Αίγυπτο, Γαλλία, Ελλάδα, Ιράκ, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιορδανία, Σουηδία και Τουρκία) έχοντας εκπαιδεύσει μέσα σε δύο χρόνια, συνολικά περισσότερους από 10.000 νέους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στις μέρες μας βιώνουμε τη σημαντικότερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως να εκτοπίζονται βίαια από τα σπίτια τους. Επιπλέον, μόλις το 50 τοις εκατό των παιδιών-προσφύγων έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, ενώ παράλληλα  έως το 2020, στην Ευρώπη προβλέπονται 750.000 κενές θέσεις εργασίας στον κλάδο της πληροφορικής.

O κ. Παπαγιαννάκης τονίζει “Η Ελλάδα κλήθηκε να διαχειριστεί μια δύσκολη πραγματικότητα σε δύσκολες συνθήκες. Η πρωτοβουλία της SAP για την οργάνωση του coding week είναι από αυτές που χρειαζόμαστε, ώστε να δώσουμε απαραίτητα εργαλεία, τόσο εκπαιδευτικά όσο και επαγγελματικά “.

«Ο προγραμματισμός είναι η ψηφιακή γλώσσα του μέλλοντος, κοινή σε όλα τα κράτη, σε όλες τις κουλτούρες. Αν έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ένα καλύτερο μέλλον μέσα από την εκπαίδευση, είναι υποχρέωσή μας να το πράξουμε» αναφέρει ο κ. Ξηρόκωστας.

Το πρόγραμμα SAP Refugee Code Week στην Ελλάδα στήριξαν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (παράρτημα Λέσβου), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οργανισμός Visions2Ventures και διάφορα προγράμματα και οργανισμοί του Δ. Αθηναίων.

Δημοσίευση Τρίτων

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις