Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rainmaking Colab: Θα προσφέρει λύσεις σε “καθημερινά” προβλήματα μεγάλων εταιρειών μέσω FinTech Startups

To Rainmaking Colab είναι μια αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση σε ότι αφορά τις πρακτικές λύσεις που προσφέρει το FinTech και οι Startups σε μεγάλες εταιρείες αλλά και το μεταξύ τους “πάντρεμα”.

Το πρόγραμμα θα τρέξει σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο από το Startupbootcamp FinTech του Νεκτάριου Λόλιου και τους δημιουργούς των συνεργατικών χώρων Rainmaking.

Στην ουσία το Rainmaking Colab θα επιλέγει FinTech Startups με  αποδεδειγμένα ότι λειτουργούν επιχειρηματικά μοντέλα, προχωρημένου Seed, και θα τις συνδέει με τους κατάλληλους ανθρώπους σε μεγάλες εταιρείες και τράπεζες με στόχο την σύναψη συνεργασιών για την επίλυση διαφόρων πρακτικών “προβλημάτων” που υπάρχουν, σε διάφορα επίπεδα.

Το ειδικό πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται ήδη από μεγάλα ονόματα όπως η Lloyds, η Mastercard, η Rabobank και η Santander και θα το τρέχει ο Νεκτάριος Λιόλιος, υπεύθυνος του Startupbootcamp Λονδίνου και εταίρος στο Rainmaking.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Νεκτάριος: σε κάθε θέμα οι αναλυτές μας θα δουλεύουν με τις Startups αλλά και με τα συναφή τμήματα των μεγάλων εταιρειών έτσι ώστε να καταγραφούν οι ανάγκες τους και να τεθούν οι βάσεις της επικοινωνίας και της αρχικής συνεργασίας με τις Startups η οποία θα μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμες εμπορικές συνεργασίες.

Με τη δημιουργία των διμερών αυτών ομάδων θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη δοκιμαστικών προϊόντων και υπηρεσιών ενώ οι Startups θα έχουν πρόσβαση σε πολύτιμες εταιρικές πληροφορίες και δεδομένα με στόχο την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών και επίλυση προβλημάτων, πάντα στον χώρο του FinTech.

Η ομάδα του Rainmaking Colab θα αναλύσει πάνω από 1.000 Startups και θα επιλέξει τις 50 καλύτερες και κατάλληλες για να συμμετάσχουν σε ένα εντατικό πρόγραμμα δυο εβδομάδων σε Λονδίνο και Ν. Υόρκη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις