Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupbootcamp HighTechXL: Επέλεξε και φέτος δύο ελληνικές startups

Τους φιναλίστ, δηλαδή τις εταιρείες που θα συμμετάσχουν στον νέο κύκλο του Startupbootcamp HighTechXL, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του προγράμματος.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και δύο ελληνικές startups, οι οποίες επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν, αφού ξεχώρισαν κατά τη διάρκεια της pitch day που διοργάνωσε το HighTechXL στην Αθήνα.

Πρόκειται για την respi, η οποία αναπτύσσει ένα σύστημα διαχείρισης υγείας για ανθρώπους με χρόνιες αναπνευστικές ασθένειες μέσω του smartphone του ασθενούς, και την Amen Technologies, η οποία αναπτύσσει μία νέα γενιά μηχανών παραγωγής νανο-σωλήνων.

Συνολικά, 11 startups θα λάβουν μέρος στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος. Εκτός των δύο ελληνικών, οι Ulu (Σλοβενία), Manus Machinae (Ολλανδία), Bibak (Ιταλία), Avular (Ολλανδία), SpinControl Gearing (Φλόριντα, ΗΠΑ), Safelet (Ολλανδία), HierStar (Κίνα), Star Engines’s Extender (Ολλανδία), UniCare (Ολλανδία).

Η επιλογή των εταιρειών έγινε μέσα από μία διαδικασία 4 ημερών, όπου 20 startups συνολικά παρουσίασαν και συναντήθηκαν με 160 μέντορες και 15 μέλη του Startupbootcamp HighTechXL προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για τις 11 ομάδες που θα μπουν στον νέο κύκλο. Μάλιστα, στην τελική φάση επιλογής είχε προσκληθεί μία ακόμη ελληνική εταιρεία η Engaia, η οποία είχε προτείνει μία νέα τεχνολογία ενέργειας από βιομάζα.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, άλλες δύο ελληνικές startups, η AquAsZero και η Think Silicon, είχαν επιλεγεί για το Startupbootcamp HighTechXL.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις