Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Facebook: Λανσάρει το “SafetyCheck” για να ειδοποιούμε ότι είμαστε ασφαλείς σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών

Ένα νέο εργαλείο το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες του Facebook να δηλώνουν ότι είναι καλά και ασφαλείς σε περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η ιδέα προήλθε από τους μηχανικούς του κοινωνικού δικτύου στην Ιαπωνία, μετά την καταστροφή του 2011 με το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε και την συμπεριφορά που καταγράφηκε των ανθρώπων που έσπευσαν στα social media για να σιγουρευτούν ότι οι δικοί τους άνθρωποι είναι καλά.

Το Safety Check όπως ονομάζεται θα ενεργοποιείται σε περιπτώσεις καταστροφών και θα επιτρέπει στους χρήστες του Facebookνα ενημερώνουν τους φίλους και την οικογένειά τους ότι είναι ασφαλείς και να ελέγχουν και αν οι δικοί τους φίλοι που βρίσκονται στην πληττόμενη περιοχή είναι καλά. Μόνο οι φίλοι του χρήστη θα είναι σε θέση να βλέπουν το “Safety Check” του και τα σχετικά σχόλιά του.

Το εργαλείο θα αφορά και τις web και τις mobile εκδόσεις του Facebook και λειτουργεί ως εξής: Ενεργοποιείται μόλις συμβεί μία καταστροφή και ο χρήστης λαμβάνει μία ειδοποίηση που τον ρωτά αν είναι καλά. Η τοποθεσία του χρήστη λαμβάνεται από την πόλη που έχει δηλώσει ότι μένει, την τελευταία τοποθεσία από την οποία έδωσε στίγμα και την πόλη από την οποία είναι συνδεδεμένος στο internet. Αν το Facebookέχει εκτιμήσει λάθος την τοποθεσία του χρήστη μπορεί να δηλώσει ότι είναι εκτός της πληττόμενης περιοχής.

Οι χρήστες εφόσον είναι καλά πατούν το σχετικό κουμπί και δημιουργείται ένα postπου δείχνει ότι είναι καλά. Μπορούν επίσης να δηλώσουν για τους φίλους τους ότι είναι και αυτοί καλά. Αν ο χρήστης έχει φίλους κοντά στην περιοχή του συμβάντος τότε θα λάβει ειδοποίηση ότι οι φίλοι του είναι καλά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις