Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Advantis διακρίθηκε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του EIT Health

Στο πλαίσιο της συνόδου EIT Health στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκε πανευρωπαϊκός διαγωνισμός σε συνεργασία με την Health Axis Europe και συμμετοχή 21 Startups στις κατηγορίες Medtech, Biotech και Digital Health.

Μετά από ένα έτος mentoring οι 21 από τις 42 Startups που έγιναν αποδεκτές στο πρόγραμμα διαγωνίστηκαν για βραβεία μετρητών και “προβολής” σε επενδυτές.

Η Advantis, με το εργαλείο cloud Brainance, το οποίο βελτιώνει την ανάλυση των μαγνητικών τομογραφιών κέρδισε το τρίτο βραβείο στην κατηγορία Digital Health.

Κατηγορία Medtech

1ο βραβείο: Enmodes: παρέχει υπηρεσίες σχεδιασμού και μηχανολογικού σχεδιασμού σε εταιρίες ιατρικών συσκευών ειδικά σε ότι έχει να κάνει με υπολογιστικές αναλύσεις και βελτιστοποίηση.

2ο βραβείο: Mowoot από την Usmima: Αναπαράγει το κοιλιακό μασάζ που εκτελείται από φυσιοθεραπευτές για να διευκολύνει την εντερική λειτουργία, μια λύση για τη χρόνια δυσκοιλιότητα.

3ο βραβείο: Oxford Endovascular Limited: Ανάπτυξη διατάξεων μεταλλικών σωληνωτών πλεγμάτων που εφευρέθηκαν από μηχανικούς και κλινικούς γιατρούς στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τη θεραπεία ασθενών που πάσχουν από ανεύρυσμα του εγκεφάλου.

Κατηγορία Biotech

1ο βραβείο: SUN Bioscience: Η πλατφόρμα Gri3D επιτρέπει τη δημιουργία μιας 3D καλλιέργειας για την παραγωγή οργανοειδών, μια εξέλιξη που επιτρέπει στους επιστήμονες να παράγουν βλαστοκύτταρα μοναδικά σε κάθε ασθενή, ανοίγοντας έτσι την πόρτα για εξατομικευμένες δοκιμές φαρμάκων και αναγεννητική ιατρική.

2ο βραβείο: LifeTag: Επικεντρώνεται στην έρευνα και ανάπτυξη μη επεμβατικών τεχνολογιών για την αξιολόγηση του μεταβολισμού και τη βελτίωση της διάγνωσης χρόνιων μεταβολικών νοσημάτων, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η λιπαρή ηπατική νόσο.

3ο βραβείο: Elthera: Φέρνει μαζί έμπειρα στελέχη φαρμακοβιομηχανίας και βιοτεχνολογίας με κορυφαίους ακαδημαϊκούς ερευνητές για την ανάπτυξη φαρμάκων πρώτης γραμμής στην ογκολογία χρησιμοποιώντας μια εξατομικευμένη προσέγγιση περίθαλψης.

Κατηγορία Ψηφιακή υγεία

1ο βραβείο: FibriCheck από την Quompium: Μια ιατρικά πιστοποιημένη εφαρμογή για την ανίχνευση ακανόνιστων καρδιακών ρυθμών, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής μαρμαρυγής, απαιτεί από τον χρήστη να τοποθετήσει το δάχτυλό της στη φωτογραφική μηχανή του Smartphone για να μετρήσει τον καρδιακό ρυθμό και να μοιραστεί αυτόματα τις μετρήσεις με έναν επαγγελματία υγείας .

2ο βραβείο: Ανιχνευτής σύνθετης ασθένειας από την Hippogriff: Μια ακριβής, μη επεμβατική και οικονομικά προσιτή τεχνολογία για την ανίχνευση και την έγκαιρη διάγνωση καρδιακών παθήσεων η οποία χρησιμοποιεί τα συνήθη ιατρικά δεδομένα ενός ατόμου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΚΓ και δημογραφικών δεδομένων, που αναλύονται με τεχνητή νοημοσύνη.

3ο βραβείο: Advantis.

Βραβεία Κοινού

Η Mowoot, η οποία ήταν η δεύτερη ομάδα στη κατηγορία medtech κέρδισε τις περισσότερες ψήφους από το κοινό.

Στην κατηγορία Biotech κέρδισε η Affichem: Μια εταιρεία η αποστολή της οποίας είναι να σχεδιάσει, να αναπτύξει και να εμπορευθεί καινοτόμα θεραπευτικά μόρια και τους για τη θεραπεία του καρκίνου και των νευροεκφυλιστικών ασθενειών.

Στην κατηγορία Digital Health κέρδισε η BloodLink, η οποία βελτιώνει την διαδικασία της αιμοδοσίας και μειώνει τις ελλείψεις, συνδέοντας όλους τους ενδιαφερόμενους σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία παρέχει έναν ασφαλή και αποδοτικό τρόπο για τις τράπεζες αίματος και τα νοσοκομεία να βρίσκουν και να ανταλλάσσουν αίμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις