Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυξάνονται οι κενές θέσεις InsurTech σε Λονδίνο και Βερολίνο

Το InsurTech είναι ένα “καυτό” αντικείμενο τόσο σε επιχειρηματικό όσο και επενδυτικό επίπεδο, με το Ηνωμένο Βασίλειο να είναι στην ηγετική θέση.

Ο τομέας του FinTech σημείωσε ρεκόρ επενδύσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, αντλώντας 218 εκατομμύρια λίρες το πρώτο εξάμηνο του 2017 – περισσότερο από το διπλάσιο του ποσού που επενδύθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Accenture.

Ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας Insurtech στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνεται κατά μέσο όρο 22% τον μήνα το τελευταίο έτος – σε σύγκριση με ρυθμό ανάπτυξης μόλις 1% μηνιαίως στην αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου συνολικά, σύμφωνα με έρευνα της μηχανής αναζήτησης Joblift .

Το Λονδίνο φιλοξενεί τις περισσότερες κενές θέσεις InsurTech τους τελευταίους 12 μήνες, με το 76% όλων των θέσεων, και ακολουθεί με μεγάλη αύξηση το Μάντσεστερ και το Μπέλφαστ.
Οι πιο περιζήτητες θέσεις είναι προγραμματιστές, κυρίως web, και αναλυτές.

Στην Ευρώπη το Βερολίνο αναδεικνύεται ως ο κύριος ανταγωνιστής του Λονδίνου όσον αφορά τo InsurTech μια και εκεί βρίσκεται το 65% του συνόλου των κενών θέσεων στη Γερμανία, αλλά με μικρότερη ανάπτυξη θέσεων σε σχέση με το Λονδίνο.

Με πληροφορίες από το www.insurancebusinessmag.com

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις