Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο πρόγραμμα ReGeneration

Η Ελληνική Πρωτοβουλία ανακοινώνει νέα δωρεά ύψους 240.000 δολ. στο πρόγραμμα ReGeneration. Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα που επιτρέπει σε νέους επαγγελματίες να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους και να ξεκινήσουν δυναμικά την καριέρα τους. Μέχρι τώρα, το πρόγραμμα ReGeneration έχει δημιουργήσει πάνω από 330 θέσεις εξάμηνης πρακτικής σε συνεργασία με 110 εταιρείες ανά την Ελλάδα. Επιπλέον, έχει προσφέρει συνολικά περισσότερες από 21,400 ώρες εκπαίδευσης.

Με τη στήριξη του Global Shapers Athens Hub, μιας πρωτοβουλίας του World Economic Forum, αλλά και της Coca-Cola Ελλάδας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το ReGeneration είναι το πρόγραμμα που βοηθάει τους νέους επαγγελματίες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους χωρίς να χρειαστεί να φύγουν από τη Ελλάδα. Την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες 16 ώρες εκπαίδευσης, που προσφέρονται στους υποψηφίους του 5ου κύκλου.

Πάνω από το 80% των συμμετεχόντων έχουν ανανεώσει τα συμβόλαια τους πέρα από την 6μηνη περίοδο του προγράμματος πρακτικής τους, αποδεικνύοντας την επιτυχία του ReGeneration στο να συνδέει νέους και ταλαντούχους απόφοιτους με υποσχόμενες επιχειρήσεις. Πέρα από την 6μηνη πρακτική το πρόγραμμα προσφέρει 56 ώρες εκπαίδευσης και 25 ώρες κοινωνικής εργασίας καθώς και καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη στους επιλεγμένους συμμετέχοντες.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας δήλωσε: «Είναι σημαντικό για όλους μας στην Ελληνική Πρωτοβουλία να διασφαλίσουμε ότι οι νέοι Έλληνες μπορούν να ακολουθήσουν τη καριέρα που επιθυμούν χωρίς να φύγουν από τη χώρα. Το πρόγραμμα ReGeneration απαντά στο πρόβλημα του brain drain προσφέροντας εκπαίδευση, καθοδήγηση και προγράμματα πρακτικής τα οποία ως επί το πλείστον καταλήγουν σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που υποστηρίζουμε το πρόγραμμα ReGeneration για ακόμη μια χρονιά, βρισκόμενοι δίπλα του από την έναρξη του».

Ο Πάνος Μαδαμόπουλος – Μοράρης, συνιδρυτής του ReGeneration, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την ανανέωση της χορηγίας και ευγνώμονες που η Ελληνική Πρωτοβουλία συνεχίζει να πιστεύει και να υποστηρίζει το ReGeneration. Ήδη καθιερωμένο ως ένα από τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα  προγράμματα που φέρνει κοντά διαφορετικούς εταίρους από ένα ευρύ φάσμα τομέων και οικοσυστημάτων και με δράση σε πολλούς τομείς της οικονομίας, το ReGeneration αναπτύσσεται με σταθερά βήματα στο κορυφαίο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων στην Ελλάδα. Η νέα χορηγία θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε σημαντικά την επίδραση μας, αναπτύσσοντας την εμβέλεια μας σε όλη την χώρα και ενισχύοντας τα στοχευμένα εκπαιδευτικά προγράμματά μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις