Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ethereum Foundation ανακοίνωσε μεγάλες επιχορηγήσεις για την ενίσχυση και θωράκιση του Ethereum

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός πίσω από την ανάπτυξη και υποστήριξη του δεύτερου πιο δημοφιλούς νομίσματος, Ethereum Foundation, ο οποίος ελέγχεται από τον δημιουργό του Ethereum, Vitalik Buterin, ανακοίνωσε δυο προγράμματα επιχορηγήσεων σε ομάδες που θα αναλάβουν την ενίσχυση του δικτύου για να μπορέσει να υποστηρίξει τα εκατομμύρια των συναλλαγών.

Κακά τα ψέμματα, όταν ο “Satoshi Nakamoto” και ο Ρώσος Vitalik Buterin (κεντρική φωτογραφία) ανέπτυσσαν τα δίκτυα του Bitcoin και Ethereum ίσως δεν είχαν προβλέψει τη δημοφιλία τους στο μέλλον και ίσως δεν είχαν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες-προβλέψεις για την λεγόμενη κλιμάκωσή και ανάπτυξή τους έτσι ώστε να υποστηριχθούν τα εκατομμύρια των συναλλαγών που γίνονται πλέον κάθε μέρα.

Ειδικά το Ethereum, όπως ανακοίνωσε ο δημιουργός του, έχει φτάσει στο 1 εκατομμύριο συναλλαγών κάθε μέρα, οι οποίες μπορεί να είναι μικρό νούμερο μπροστά στα δισεκατομμύρια συναλλαγών που γίνονται κάθε ώρα στις κάρτες, αλλά δεν παύει να είναι ένα τεράστιο νούμερο για ένα δημόσιο δίκτυο blockchain. Μια και μόνο εφαρμογή, οι Cryptokittiies, όπου γίνονται αγοραπωλησίες ψηφιακών γατών, κατάφερε να φέρει στα όριά του το δίκτυο του Ethereum λόγω απρόσμενης δημοφιλίας.

Κάθε πρόγραμμα εξέλιξης του Ethereum θα προσφέρει από 50.000 δολ. έως 1 εκατ. δολ. σε ενδιαφερόμενες ομάδες που θα δουλέψουν πάνω σε ιδέες και λύσεις με άμεση εφαρμογή στην επόμενη μεγάλη αναβάθμιση της πλατφόρμας ενώ ο Buterin μέσω σχετικής ανάρτησης καλεί και άλλες ομάδες να ασχοληθούν με το θέμα.

Το Ethereum είναι ένα δημόσιο δίκτυο Blockchain όπως έχουμε αναφέρει και ίσως η λύση έρθει και από τις ιδιωτικές εταιρείες που το χρησιμοποιούν σαν βάση στις δικές τους υπηρεσίες σε κλειστά συστήματα.

Η ανάρτηση αυτή ήρθε λίγο μετά την “απειλή” του Buterin στο Twitter ότι θα αποσυρθεί από την ανάπτυξη του Ethereum με αφορμή άλλο Tweet το οποίο αναφέρει ότι τα κρυπτονομίσματα έχασαν τον δρόμο τους και ότι ανοικτό και κοινωφελές και μη κερδοσκοπικό πρεσβεύουν κινδυνεύει να χαθεί, με το οικοσύστημα να μην ασχολείται με σοβαρά κατά το δημιουργό του Ethereum ζητήματα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις