Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Huawei θέλει τη πρώτη θέση στα Smartphones και να ξεπεράσει τα 100 δισ. δολ. εσόδων το 2018!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei, Ken Hu (κεντρική φωτογραφία) ανέφερε σε πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι η εταιρεία αναμένει αύξηση εσόδων 15% το 2017, φτάνοντας τα 91 δισ. δολάρια, αντιπροσωπεύοντας όμως μια μείωση στην ανάπτυξη της εταιρείας για πρώτη φορά από το 2013.

Σύμφωνα με άρθρο του Mobile World Live, o Ken Hu ανέφερε ότι παρά τους διαφορετικούς επενδυτικούς κύκλους των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, η συγκεκριμένη αγορά παρέμεινε «υγιής και ανθεκτική» το 2017, ενισχυμένη από τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τον «ψηφιακό μετασχηματισμό».  Συγκεκριμένα η Huawei έχει κλείσει δουλειές με 197 εταιρείες του Fortune Global 500, 45 εκ των οποίων είναι στη λίστα Fortune 100.

Οι αποστολές κινητών τηλεφώνων αυξήθηκαν 10% σε ετήσια βάση το 2017 φτάνοντας τις 153 εκατομμύρια μονάδες και το 10% παγκόσμιο μερίδιο αγοράς. Τα έσοδα του τομέα καταναλωτικών προϊόντων το 2017 αναμένεται να αυξηθούν περίπου 30% φτάνοντας τα 36 δισ. δολ. (παρουσιάζοντας μείωση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων).
Είμαστε σταθερά ανάμεσα στους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές τηλεφώνων στον κόσμο και παραμένουμε ηγέτης της αγοράς στην Κίνα“, δήλωσε ο Hu.

Ο Richard Yu, Διευθύνων Σύμβουλος των καταναλωτικών προϊόντων της Huawei, δήλωσε σε ξεχωριστό μήνυμα του για τη Πρωτοχρονιά: “Το 2018 θα συνεχίσουμε να εμφανίζουμε “disruptive” προϊόντα και καινοτόμες τεχνολογίες για να ηγηθούμε της παγκόσμιας αγοράς. Πιστεύω ότι το 2018 θα είναι το πρώτο έτος που θα φτάσουμε στο δρόμο προς την κορυφή“.
Ο Yu δήλωσε ότι επίσης ότι το Mate 10 είναι μπεστ σέλερ και ότι οριακά καλύπτεται η ζήτηση.
Κατά τη νέα χρονιά θα συνεχιστεί η εφαρμογή της “διπλής στρατηγικής” της εταιρείας με τη μάρκα Huawei να εστιάζει σε high-end μοντέλα, και τη πιο νεανική και “μεσαία” μάρκα Honor σε ελκυστικές τιμές.

Οι υπηρεσίες Cloud σημείωσαν επίσης μεγάλη ανάπτυξη το 2017 με την Huawei να προσφέρει 97 διαφορετικές υπηρεσίες cloud σε 14 μεγάλες κατηγορίες και έχουν συναφθεί πάνω από 1.000 συμβόλαια συνεργασίας σε όλο τον κόσμο.

Η Huawei θα κλείσει τα 30 χρόνια φέτος με τον Hu να παρουσιάζει τους στόχους για τους τέσσερις κύριους τομείς δραστηριότητάς της:

Ο τομέας δικτύων θα πρέπει να συμβαδίσει με την ανάπτυξη της βιομηχανίας, να βελτιώσει την ποιότητα των συμβολαίων και να αναζητήσει ενεργά νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.
Ο τομέας μεγάλων επιχειρήσεων πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό και να γίνει ένας από τους βασικούς πυλώνες της Huawei μέσα σε πέντε χρόνια.
O τομέας καταναλωτικών προϊόντων πρέπει να ενισχύσει τα καλά θεμέλια που έχουν μπει, να διατηρήσει τη θετική δυναμική ανάπτυξης και να συνεχίσει να βελτιώνει την κερδοφορία. 
Τέλος οι υπηρεσίες cloud θα πρέπει να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα τους και να επικεντρωθούν στην κλιμάκωση“.

Εν τω μεταξύ, για να υποστηρίξει η Huawei τους νέους στόχους ανάπτυξης θα χρειαστεί μια πιο σύνθετη επιχειρηματική δομή, με τον Hu να δηλώνει ότι  η Huawei “θα δημιουργήσει σταδιακά ένα αποκεντρωμένο μοντέλο λειτουργίας” και ανέφερε κλείνοντας:

Ως παγκόσμιος παίκτης, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και επίμονοι, αποδεικνύοντας την αξία μας κάνοντας ένα προσεκτικό βήμα κάθε φορά. Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε και να καλλιεργούμε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που να μπορεί να υποστηρίξει την επιχειρηματική ανάπτυξη σε ένα εντελώς νέο επίπεδο: όχι μόνο αγγίζοντας τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων αλλά πολλά περισσότερα¨.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις