Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Visa Europe απενεργοποίησε κάρτες που συνδέονται με Bitcoin!

Γράψαμε νωρίτερα σήμερα για τους τους κινδύνους του 2018 από το Eurasia Group και ένας εξ’ αυτών ήταν ο ψυχρός πόλεμος μεταξύ του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος και των κρυπτονομισμάτων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Visa Ευρώπης ακύρωσε σήμερα το πρωί τις κάρτες των Startups που ασχολούνται με κρυπτονομίσματα!

Μια ένδειξη για αυτό είχαμε και από τις συνομιλίες που είχαμε με στελέχη μεγάλης εταιρείας FinTech, τα οποία μας ανέφεραν ότι οι εταιρείες καρτών δεν επιθυμούν άμεση σχέση με το Bitcoin και με τα άλλα κρυπτονομίσματα.

Σήμερα φαίνεται ότι υπάρχει θέμα με τις κάρτες Visa των FinTech Startups οι οποίες συνδυάζουν πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων με χρεωστικές κάρτες.

Η WaveCrest με έδρα το Γιβραλτάρ έδινε υπηρεσίες χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών Visa σε Fintechs οι οποίες ασχολούνται με Bitcoin, οι οποίες συνδυάζουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων με μια κάρτα με προφανείς και πρακτικούς λόγους, ανοίγοντας τη χρήση του Bitcoin στο ευρύ κοινό.

Ένα Tweet της Bitwala αναφέρει ότι η WaveCrest εκ μέρους της Visa Ευρώπης την ενημέρωσε ότι απενεργοποιούνται οι κάρτες των πελατών της και μαζί αυτές των Cryptopay, Xapo, Wirex και TenX, αφήνοντας πολλούς χρήστες χωρίς χρήματα τη στιγμή  που τα χρειάζονταν!

Θα ερευνήσουμε το θέμα και θα επανέλθουμε!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις