Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιατί η Goldman Sachs είναι μεγαλύτερη απειλή για τις τράπεζες από το Fintech!

H Goldman Sachs (GS) ιδρύθηκε το 1869 και είναι σήμερα μια μεγάλη πολυεθνική επενδυτική τράπεζα με 90 δισ. έσοδα. Τον τελευταίο καιρό έκανε μια μεγάλη αλλαγή στην στρατηγική της επενδύοντας χρήμα και πόρους στο λεγόμενο Digital Finance και στο Fintech φυσικά.

Οι αγγελίες εργασίας που δημοσιεύει ένας οργανισμός είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της κατεύθυνσης που έχει ή θέλει να πάρει. Σε ανάλυση που είχε κάνει το CB Insights σε πάνω από 2.000 ανοικτές θέσεις εργασίας τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Goldman Sachs, το 46% αφορούσε τεχνολογικό αντικείμενο! 6% όλων των τεχνολογικών θέσεων αφορούσε στη μονάδα Consumer and Commercial Banking όπου και ανήκει ο τομέας του Digital Finance.

Από τις θέσεις αυτές βγαίνει το συμπέρασμα ότι η τράπεζα προσλαμβάνει Android Developers, ενώ πρωτύτερα προσλαμβάνανε iOS developers, μάλλον για τις mobile εκδόσεις ων FinTech υπηρεσιών δανεισμού Marcus και GS Bank οι οποίες όλα δείχνουν ότι θα γίνουν πλήρεις ψηφιακές τράπεζες.
Η online υπηρεσία δανεισμού Marcus μάλιστα έχει διαθέσει πάνω από 1 δισ. δολ. σε δάνεια μέχρι σήμερα και μέσα στο 2018 θα κάνει την εμφάνισή της στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι υπηρεσίες δανεισμού online είναι όπως επανειλημμένα έχουμε αναφέρει ένα πολύ ανταγωνιστικό και κερδοφόρο κομμάτι του FinTech με μεγάλες Startups να κάνουν παιχνίδι: Lending Club, SoFi, Avant, Zopa, Neyber κ.α.

Επίσης φαίνεται ότι η GS ετοιμάζει τη δική της πλατφόρμα Robo-advisor ενώ φαίνεται να ενισχύει το γραφείο της στο Λονδίνο λόγω της άμεσης έναρξης των υπηρεσιών της Marcus.
Αν και δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι η GS ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα ωστόσο η πρόσφατη ανακάλυψη σχετικής πατέντας δείχνει ότι δουλεύει σε ανάλογα project.
Εδώ θα βρείτε μια αρκετά κατατοπιστική σελίδα της Goldman Sachs για το Blockchain η οποία αφορά τις στρατηγικές βλέψεις της εταιρείας.

Τέλος, η Goldman Sachs είναι ένας από τους πιο δραστήριους επενδυτές σε εταιρείες τεχνολογίας μέσω διαφόρων funds για παράδειγμα η Goldman Sachs Investment Partners έχει επενδύσεις στις: Facebook, Uber, Pinterest, Spotify, Foodpand μεταξύ άλλων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις