Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H “μυστηριώδης” εξαγορά Startup με 170 πατέντες από την Google

Νέφος μυστηρίου υπάρχει γύρω από την εξαγορά της Βρετανικής Redux Labs από την Google μια και η Startup “πετούσε κάτω από τα ραντάρ” ενώ έχει αναπτύξει εντυπωσιακές τεχνολογίες. To τίμημα είναι άγνωστο και καθόλου σίγουρη η ημερομηνία εξαγοράς, ενώ έχει πέσει και το site της.

Η Redux Labs ιδρύθηκε το 2013 και έχει αναπτύξει μια τεχνολογία που μετατρέπει κάθε επιφάνεια σε ηχείο surround αλλά και μπορεί να δώσει επίσης απτική ανάδραση υψηλής ανάλυσης σε διάφορες επιφάνειες όπως σε οθόνες ή το τιμόνι στο αυτοκίνητο.
Αυτές οι εντυπωσιακές εφαρμογές υλοποιούνται μέσω ελέγχου ακριβείας των ηχητικών και υπο-ηχητικών κυμάτων!

Οι χρήσεις είναι προφανείς και πολλές κυρίως στα Smartphones, στις οθόνες αφής, στα διάφορα χειριστήρια κλπ. Αν και η Google δεν έχει αποκαλύψει τι σκοπεύει να κάνει με την τεχνολογία της Redux ωστόσο φαίνεται να έχει εξαιρετική εφαρμογή στα επερχόμενα Smartphones, ενδεχομένως και στο Pixel 3, με την οθόνη να καλύπτει πλήρως το μπροστινό μέρος των συσκευών (κάτι που κάνει δύσκολη την υλοποίηση του ηχείου μεταξύ άλλων) και να έχει παράλληλα και λειτουργία 3D Touch με ανάδραση και αντίληψη της πίεσης! Παρεμπίπτοντος, μια παρόμοια τεχνολογία παρουσίασε  η  Continental στην CES 2018.

Η Redux Labs τον περασμένο Μάρτιο άντλησε 5 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση από την ARIE Capital και σύμφωνα με την σελίδα της εταιρείας, πριν καλυφθεί με το “λευκό πέπλο”, η Startup έχει ήδη 178 διπλώματα ευρεσιτεχνίας και πάνω από 50 εκκρεμείς πατέντες, οπότε δεν θα ήταν καθόλου απίθανο η Google να χρησιμοποιήσει τις πατέντες της εταιρείας για να τις πουλήσει σε άλλους κατασκευαστές.

Πριν από την εξαγορά της, η Redux είχε επικεντρωθεί όχι μόνο στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, αλλά και στην πληροφορική, την αυτοκινητοβιομηχανία, την βιομηχανία και της διαστημική βιομηχανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις