Οι νικητές του εσωτερικού hackathon της Intrasoft

H Intrasoft ολοκλήρωσε τον εσωτερικό διαγωνισμό καινοτομίας ο οποίος αποτέλεσε μέρος των πρωτοβουλιών εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ελληνικής εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο για το 2017 το οποίο ορίστηκε σαν έτος καινοτομίας.

Οι τομείς του hackathon αφορούσαν φυσικά και τα αντικείμενα και τις αγορές που δραστηριοποιείται η Intrasoft. Η νικήτρια ομάδα πρότεινε τη λύση CARMA, η οποία μπορεί να προσφέρει στις τελωνειακές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο προηγμένες υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνων μέσω τεχνολογιών αιχμής στη προγνωστική ανάλυση δεδομένων. Η λύση χρησιμοποιεί τεχνολογίες Big Data για να βελτιώσει τον εντοπισμό κινδύνων ενώ παράλληλα συνεχίζει να διευκολύνει το εμπόριο.

Στη δεύτερη θέση η ιδέα SmartPACT, μια εφαρμογή ασφαλιστικής κάλυψης κατά παραγγελία, βασισμένη σε έξυπνα συμβόλαια Blockchain για προϊόντα υγείας και ζωής.

Ο διαγωνισμός καινοτομίας της Intrasoft συγκέντρωσε πάνω από 40 συμμετοχές από ολόκληρο τον Όμιλο, οι οποίες αξιολογήθηκαν από διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων. Οι ομάδες ακολούθησαν ένα πρόγραμμα καθοδήγησης που σχεδιάστηκε για να τις στηρίξει την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου και στην προετοιμασία του pitch.

Στο πλαίσιο του Έτους Καινοτομίας, η Intrasoft υποστήριξε επίσης προγράμματα επιχειρηματικότητας μεταξύ μαθητών ενώ ήταν χορηγός στον διαγωνισμό MIT Enterprise Forum Greece.

Ο κ. Αλέξανδρος Μάνος , Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft International σχολίασε: “Ο εσωτερικός διαγωνισμός καινοτομίας της Intrasoft ήταν ένα συναρπαστικό και πολύτιμο ταξίδι για όλους τους εμπλεκόμενους, τις συμμετέχουσες ομάδες, τους κριτές αλλά και τους συναδέλφους από όλες τα τμήματα που υποστήριξαν αυτή τη μοναδική πρωτοβουλία. Αυτή αποδεικνύει με πολλούς τρόπους τη συνεχή δέσμευσή μας στην ανάπτυξη και εξέλιξη των στελεχών μας και ως εκ τούτου το ταξίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Οι νικητήριες συμμετοχές όχι μόνο παρουσιάζουν τις ικανότητες του προσωπικού μας, αλλά και υπογραμμίζουν την επιχειρηματική τους διάθεση».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις