Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

iPhone: χάνει μερίδια παντού εκτός Κίνας αλλά το iPhone X πάει καλά

Το Android συνεχίζει να αυξάνει τα μερίδιά του σχεδόν σε όλο τον κόσμο και έχει πάρει ένα προβάδισμα στα έσοδα, έναντι του iOS, σε πολλές μεγάλες αγορές σύμφωνα με στοιχεία της Kantar Worldpanel.

Στο τρίμηνο που έληξε τον περασμένο Νοέμβριο το iOS έχασε μερίδια αγοράς σε Αμερική, Ευρώπη και Ιαπωνία προς όφελος του Android ενώ κέρδισε μερίδιο αγοράς στη Κίνα (το οποίο έχασε το Android). Οι περιοχές αυτές είναι και οι μεγαλύτερες πηγές εσόδων της Apple, με την Κίνα να είναι η τρίτη σε μέγεθος.

Στις Η.Π.Α. το iOS έχασε 4% το προηγούμενο τρίμηνο φτάνοντας σχεδόν το 40% μερίδιο αγοράς, ενώ το Android κέρδισε 4% φτάνοντας το 60%.

Σε Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία το μερίδιο έπεσε μεταξύ 0,6% και 2% ενώ στην Ιαπωνία 5,5% με το Android να κερδίζει εκεί 6,1%, με μερίδιο αγοράς 48,4%.

Στην Κίνα το iOS κέρδισε σχεδόν 5% ενώ το Android έχασε 5% με το μερίδιο αγοράς του iPhone να φτάνει το 24,3% από 19,9% πέρυσι.

Σε κάθε περίπτωση το iPhone Χ τα πάει πολύ καλά μια και ήταν πρώτο σε πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Νοέμβριο με το 14% των πωλήσεων, στις Η.Π.Α. το iPhone X έχασε σε πωλήσεις από iPhone 8, ενώ στην Ιαπωνία και στην Κίνα ήταν επίσης στη πρώτη θέση των πωλήσεων τον περασμένο Νοέμβριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις