Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πάρτε τα πράγματα… στα χέρια σας!

Ζούμε σε μία εποχή όπου από τη μία πλευρά οι ευκαιρίες για εργασία σε θέσεις «μεσαίων εισοδημάτων-μεσαίων ικανοτήτων» (middle skills, middle-wage jobs) συνεχώς μειώνονται, όμως από την άλλη αυξάνονται ραγδαία οι νέοι, ευέλικτοι τρόποι εργασίας και επιχειρηματικότητας μέσω Internet.

Και όχι απλά «εκτελεστικής» εργασίας, αλλά δημιουργικής εργασίας! Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν πάρει τον βιοπορισμό και την οικονομική τους ασφάλεια, κυριολεκτικά …στα χέρια τους: κατασκευάζουν, ζωγραφίζουν, πλάθουν, ράβουν, σχεδιάζουν, πλέκουν, φωτογραφίζουν, αναπαλαιώνουν… ο κατάλογος είναι ατελείωτος, όσο ατελείωτη είναι και η φαντασία και η δημιουργικότητα του ατόμου.

Και μετά τι τα κάνουν όλα αυτά που φτιάχνουν; Tα πουλάνε σε bazaars ή σε κάποια καταστήματα; Ναι, αλλά όχι μόνον. Τα πουλάνε μέσω internet σε όλη την υφήλιο!

Αυτή δεν είναι απλώς μία τάση. Είναι το μέλλον και είναι ήδη εδώ.

Ας μιλήσουμε ειδικά για την Ελλάδα. Ήδη πολλοί Έλληνες, όλων των ηλικιών και προφίλ, έχουν διαβλέψει τις ευκαιρίες που προσφέρει το internet και τις εκμεταλλεύονται έξυπνα. Χρησιμοποιούν ορισμένους από τους πολλούς τρόπους που μπορεί κανείς να δουλέψει μέσα από το internet και κερδίζουν χρήματα, αξιοποιώντας τον φυσικό πλούτο της χώρας, τη θάλασσα, τον τουρισμό, τις γνώσεις τους, τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες, τα ντόπια προϊόντα, κ.α.

Όλοι αυτοί επέλεξαν έναν διαφορετικό, αντισυμβατικό τρόπο σκέψης και δράσης. Επέλεξαν να σηκώσουν το βάρος της γραφειοκρατίας/φορολογίας/ταλαιπωρίας/εισφορών στον ΟΑΕΕ πριν ακόμη αποκτήσουν εισόδημα και των μυριάδων άλλων εμποδίων, που αντιμετωπίζει στη χώρα μας όποιος επιχειρήσει… να επιχειρήσει, διότι βλέπουν μακριά και επενδύουν στην μακροπρόθεσμη εξασφάλιση του εργασιακού τους μέλλοντος, αυτή που καμία εταιρεία πια δεν μπορεί να εγγυηθεί.

Πώς μπορείτε κι εσείς να ξεκινήσετε;

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και πιο οικονομικούς τρόπους για να ξεκινήσει κανείς, είναι με το να συμμετάσχει σε μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες αγοραπωλησίας δημιουργικών προϊόντων, όπως για παράδειγμα το Etsy.com, η οποία προσελκύει εκατομμύρια επισκέψεις – και πιθανούς αγοραστές- καθημερινά. Η ιστοσελίδα παρέχει πλήρεις δυνατότητες διαδικτυακού εμπορίου, καθώς και πολλά εργαλεία προώθησης, που βοηθούν πάρα πολύ κάποιον να προβληθεί και να αναπτυχθεί επιχειρηματικά. Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που έχει ήδη βοηθήσει 10άδες δημιουργούς, όχι απλώς να ξεκινήσουν το δικό τους Etsy shop, αλλά να ξεχωρίσουν και να πετύχουν, είναι το ETSY MADE EASY του Creative BizLab, που ξεκινάει στις 19 Οκτωβρίου.

creative_biz_live_702x
Δεν είναι μόνον αυτό το site φυσικά, είναι πάρα πολλά, το καθένα με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Το θέμα είναι να ξεκινήσετε να ψάχνεστε, να αποφασίσετε να δοκιμάσετε και να λύνετε τα προβλήματα στην πορεία, βήμα-βήμα.

Η εξοικείωση με το internet και η εργασία μέσα από αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με την ηλικία, ούτε με τη μόρφωση, ούτε με την εμπειρία. Είναι κάτι προσιτό στον καθένα, εφικτό και εύκολα πραγματοποιήσιμο, αλλά όπως τα περισσότερα πράγματα είναι και αυτό θέμα προσωπικής επιλογής, απόφασης και ενεργοποίησης.

Η μικρο-επιχειρηματικότητα των δημιουργικών ανθρώπων με εξωστρέφεια και ευελιξία αποτελεί τη νέα δημιουργική οικονομία. Μόνον μέσα από κανάλια που οδηγούν σε παγκόσμιες αγορές θα ενδυναμωθεί ξανά η μεσαία τάξη και θα εξισορροπηθεί η πόλωση μεταξύ των πολύ χαμηλών και των πολύ υψηλών εισοδημάτων, που ήδη απλώνεται σιγά σιγά και στη χώρα μας.

Κυριολεκτικά λοιπόν… είναι στο χέρι σας να ξεφύγετε από την περιορισμένη ελληνική αγορά και να ανοίξετε τα φτερά σας στην παγκόσμια σκηνή της δημιουργικής επιχειρηματικότητας!!!

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις