Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνάντηση Κυριάκου Πιερρακάκη με Startups

Με Έλληνες ιδρυτές καινοτόμων και αναπτυσσόμενων startup εταιρειών συναντήθηκε την Τρίτη ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με πρωτοβουλία του οργανισμού επιχειρηματικής υποστήριξης Endeavor.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επιχειρηματίες – μέλη του δικτύου της Endeavor, εκπροσωπώντας 13 εταιρείες: Atypon, Blueground, Geekbot, Hellas Direct, Innoetics, Instashop, Orfium, OSeven, Pnoē, Softomotive, Think Digital, Workable, Χρυσή Ευκαιρία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις στρατηγικές προτεραιότητες του Υπουργείου και να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι μπορούν να συμβάλλουν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, μέσω των καινοτόμων τεχνολογιών.

Ο κ. Πιερρακάκης, από την πλευρά του, τόνισε πως ένας βασικός στόχος είναι να εξελιχθεί το ελληνικό κράτος μέσα από την τεχνολογία. Όπως αναφέρθηκε, στα άμεσα σχέδιά του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η ίδρυση της νέας πλατφόρμας gov.gr, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες του κράτους προς τον πολίτη, η απλοποίηση βασικών διαδικασιών (όπως η δήλωση της γέννησης), η προσβασιμότητα σε δίκτυα 5G και οι νέες ταυτότητες.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πιερρακάκης δήλωσε: “Το Υπουργείο έχει αναλάβει ένα εξαιρετικής σημασίας έργο αφού η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών-μελών της ΕΕ όπου η γραφειοκρατία κοστίζει το 6,8% του ΑΕΠ, ενώ κατατάσσεται 26η μεταξύ των 28 στον δείκτη ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας (DESI). Η χρήση της τεχνογνωσίας και η αξιοποίηση των γνώσεων της αγοράς από τις εταιρείες τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει βασικό αρωγό στην προσπάθεια του Υπουργείου για τον εκσυγχρονισμό του κράτους.”

Τέλος, το λόγο πήρε ο Παναγιώτης Καραμπίνης, Managing Director της Endeavor Greece, ο οποίος ανέφερε: “Ο ρόλος της Endeavor είναι να στηρίζει τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας που βρίσκονται στην κρίσιμη φάση του scale up. Ένας από τους άξονες της δράσης μας είναι και η δημιουργία επαφών της πολιτικής με αυτούς τους επιχειρηματίες. Συνεπώς, από την πλευρά μας, προγραμματίζουμε κι άλλες αντίστοιχες συναντήσεις, με κοινό παρονομαστή τον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η επιχειρηματικότητα στην ανάπτυξη της χώρας”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις