Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Softomotive: Η μεγαλύτερη χρηματοδότηση Α’ Γύρου σε Eλληνική Startup!

Μια από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις που έχει πάρει ποτέ Ελληνική Startup μόλις ανακοινώθηκε από την Softomotive, 25 εκατ. δολ. συγκεκριμένα, η οποία είναι ηγέτης στην αγορά των αυτοματοποιημένων υπολογιστικών εργασιών (Robotic Process Automation – RPA).

H Softomotive ιδρύθηκε το 2005 στην Αθήνα από τον Μάριο Σταυρόπουλο (δεξιά στην κεντρική φωτογραφία) και τον Αργύρη Κανίνη (αριστερά στην κεντρική φωτογραφία) και από τα πρώτα της βήματα ασχολείται με τις αυτοματοποιημένες εργασίες σε μια επιφάνεια εργασίας μέσω Visual Basic Scripts.

Το 2008 δημιούργησε τη πρώτη αυτοματοποιημένη πλατφόρμα αυτοματοποίησης επιφάνεια εργασίας, WinAutomation, και το 2016 την πλατφόρμα ProcessRobot για αυτοματοποιημένες εταιρικές λειτουργίες στο χώρο του IT. Σήμερα η Softomotive εξυπηρετεί χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Με απλά λόγια οι παραπάνω πλατφόρμες επιτρέπουν την δημιουργία bots που εκπαιδεύονται και μαθαίνουν από το τμήμα IT να εκτελούν πολλές και διάφορες υπολογιστικές εργασίες απελευθερώνοντας πόρους από το IT για άλλες εργασίες “υψηλότερης ποιότητας”. Ίσως η πιο απλή λειτουργία ενός bot μπορεί να είναι η αυτοματοποιημένη απάντηση σε emails, η εύρεση πληροφοριών σε ένα φύλο Excel, μέχρι εργασίες σε ένα ERP σύστημα, η ακύρωση εισιτηρίων και επιστροφή χρημάτων και οποιαδήποτε σχεδόν υπολογιστική εργασία.

Τα bots προφανώς μπορούν να κάνουν τη δουλειά που κάνει ένας υπάλληλος στο 1/3 του χρόνου και του κόστους και αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι πρόκειται για τεχνολογίες οι οποίες θα ακυρώσουν πολλές θέσεις εργασίας στα τμήματα IT και όχι μόνο, ειδικά σε μεγάλες επιχειρήσεις.
Το RPA είναι μια από τις πιο “καυτές” τεχνολογίες σήμερα με ένα προβλεπόμενο τζίρο 8,6 δισ. δολ. μέχρι το 2023 και η Softomotive πλέον έχει το κεφάλαιο να διατηρήσει το ήδη μεγάλο πελατολόγιο της αλλά και να το αναπτύξει σε όλο τον κόσμο.

Παρότι η Softomotive έχει παρουσία σε μεγάλα – παγκόσμια – hubs, παράλληλα με τη νέα χρηματοδότηση από την Grafton Capital, μεταφέρει την έδρα της στο Λονδίνο. Η Grafton Capital εδρεύει επίσης στο Λονδίνο και πραγματοποιεί επενδύσεις μειοψηφικής συμμετοχής σε ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρίες λογισμικού σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με αυτή την αναπτυξιακή χρηματοδότηση και με τη νέα βάση μας στο Λονδίνο, η Softomotive θα επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμα της και θα επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων με ιδιαίτερη έμφαση στην αυτοματοποίηση εργασιών υπολογιστών γραφείου και το RPA για μεσαίες επιχειρήσεις“, δήλωσε ο Μάριος Σταυρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Softomotive.

Από την αρχή, η Softomotive έχει αποδειχθεί πρωτοπόρος στην αγορά RPA“, πρόσθεσε ο Αργύρης Κανίνης, COO και συνιδρυτής της Softomotive. “Με το μοναδικό μας χαρτοφυλάκιο, το οποίο περιλαμβάνει λογισμικό RPA σε PC και Servers, είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών και αυτή η νέα συνεργασία με τη Grafton Capital θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους μελλοντικούς μας στόχους”, συνεχίζει.

Ο Oliver Thomas, ο οποίος ηγήθηκε της επένδυσης στην Grafton Capital και θα συμμετάσχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Softomotive, σχολίασε: “Έχουμε περάσει τους τελευταίους μήνες μιλώντας σε κορυφαίες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία, οι οποίες έχουν κάνει αυστηρές αξιολογήσεις και επέλεξαν τα προϊόντα της Softomotive αντί άλλων ανταγωνιστών. Είναι ένα μεγάλο προνόμιο να συνεργαζόμαστε με ιδρυτές που έχουν φτιάξει ένα προϊόν παγκόσμιας κλάσης και έχουν ένα σαφές όραμα για αυτή την συναρπαστική κατηγορία λογισμικού που κινείται από την δοκιμαστική υλοποίηση προς την μαζική ανάπτυξη”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις