Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο Darth Vader, η Innoetics και ο “προβληματικός” Βixby

Στο πρόσφατο Ελληνο-Κορεατικό Φόρουμ που συνδιοργάνωσε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Νότιας Κορέας και το Enterprise Greece έγινε αναφορά στις δραστηριότητες της Samsung Ελλάδας αλλά και στην εξαγορά της Innoetics.

Αφορμή για το φόρουμ ήταν φυσικά η επίσκεψη του Νοτιο-Κορεάτη Πρωθυπουργού, Νακ Γιον Λι, και της πολυάριθμης επιχειρηματικής αποστολής που τον συνόδευε, στην Ελλάδα. 

Οι παρουσιάσεις που έγιναν επιβεβαίωσαν τα πρόσφατα άρθρα μας στα οποία αναφέραμε ότι η Innoetics βρέθηκε με το σωστό και κορυφαίο τεχνολογικά προϊόν την κατάλληλη στιγμή.

Η ομάδα της Innoetics έχει αναπτύξει μια πολυβραβευμένη τεχνολογία η οποία αποδίδει κείμενο σε ομιλία μέσω υπολογιστή – συνθετική φωνή – με εξαιρετικά φυσικό τρόπο αλλά και με τέτοιο τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικές φωνές, ακόμα και εξατομικευμένες σε πολλές γλώσσες εύκολα και γρήγορα! Κάτι που είναι το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας του Αιμίλιου Χαλαμανδάρη.

Η Innoetics έχει αναπτύξει αυτή τη στιγμή 29 συνθετικές φωνές σε 15 γλώσσες και θα γίνει η φωνή του ψηφιακού βοηθού της Samsung, Bixby. Ο Bixby βρίσκεται προς το παρόν μέσα στα Samsung S8 και Note8 με την Samsung προφανώς να έχει προβλήματα στην ανάπτυξη της φωνητικής διεπαφής του. Για αυτό το λόγο έψαχνε μια έτοιμη λύση που θα της επιτρέψει την άμεση ανάπτυξη των φωνητικών δυνατοτήτων του σε παγκόσμιο επίπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Bixby θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους αντίστοιχους ψηφιακούς της Amazon, Apple, Google και Microsoft οι οποίοι έχουν αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα, ειδικά η Alexa της Amazon. Με την άμεση υιοθέτηση των φωνών της Innoetics η Samsung μπορεί να βρεθεί μαζί με τον ανταγωνισμό, αλλά και τον ξεπεράσει, με την εξατομίκευση των φωνών και το σχετικό περιεχόμενο.

Πληροφοριακά να αναφέρουμε ότι η Siri της Apple υποστηρίζει 21 γλώσσες και ελληνικά, η Cortana της Microsoft 8 γλώσσες, ο Google Assistant 4 γλώσσες και η Alexa της Amazon δυο γλώσσες, όπως και ο Bixby 2, Κορεατικά και Αγγλικά με πολλά ζητήματα, με μια ή δυο φωνές.

Στόχος της Samsung είναι ο Bixby να είναι διαθέσιμος σε βάθος χρόνου και στις 40 γλώσσες των κινητών της, με 2 έως 4 φωνές σε κάθε γλώσσα μάλιστα! Με τον χρήστη να μπορεί να φτιάξει τη δική του φωνή αλλά και να προσθέσει άλλες φωνές από το marketplace που θα δημιουργηθεί και στο οποίο θα έχουν πρόσβαση δημιουργοί φωνητικού περιεχομένου. Όπως καταλαβαίνουμε είναι θέμα χρόνου ο Bixby να έχει τη φωνή του… Darth Vader, προσπερνώντας τον ανταγωνισμό!

Σε πρώτη φάση βέβαια θα εμφανιστούν οι βασικές γλώσσες και φυσικά τα Ελληνικά!

Ίσως τελικά το τίμημα που πλήρωσε η Samsung για την Innoetics να είναι μικρό για αυτό που αγόρασε…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις