Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Mastercard ενεργοποιεί δίκτυο συναλλαγών Blockchain

Προσωπικά αυτή η είδηση δεν με εξέπληξε, ήταν πολύ απλά θέμα χρόνου να γίνει με βάση όσα είχαμε δει πέρυσι στο Mobile World Congress στο περίπτερο της Mastercard. Σε μια παρουσίαση εκεί αναφέρθηκε ότι η εταιρεία καρτών έχει καταθέσει 35 πατέντες που σχετίζονται με το Blockchain!

Σε κάθε περίπτωση οι δύο μεγάλες εταιρείες καρτών είναι οι πρώτες υποψήφιες να δεχτούν το ωστικό κύμα από την έκρηξη του Blockchain μια και η τεχνολογία για πρώτη φορά έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο όπου μπορεί να εξαφανίσει από την μια μέρα στην άλλη όλα τα σημερινά συστήματα πιστοποίησης και γραφειοκρατίας, σε συνδυασμό με το τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχουν οι μικρές και μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες που μπαίνουν στον χώρο των πληρωμών.

Η ανάπτυξη των δικών τους εναλλακτικών δικτύων Blockchain είναι μονόδρομος για την Mastercard και τη Visa, οι οποίες θα πρέπει να “πολεμήσουν” για να καθιερωθούν μαζί με τα δεκάδες άλλα που αναπτύσσονται από μεγαθήρια και FinTechs.

Το δίκτυο Blockchain της Mastercard είναι στον αέρα και είναι προσβάσιμο από όλους τους ενδιαφερόμενους και φυσικά τους πελάτες της μέσω API και λειτουργεί παράλληλα και αντίστοιχα με το παραδοσιακό της δίκτυο, το οποίο εξυπηρετεί 22.000 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για μεταφορές χρημάτων.

Το νέο δίκτυο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά για τις B2B χρηματοοικονομικές συναλλαγές και μεταφορές χρημάτων σε όλο τον κόσμο, οι οποίες δεν αφορούν τις κάρτες, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε εφαρμογές πέρα από τις πληρωμές, όπως για παράδειγμα την πιστοποίηση των προϊόντων κατά μήκος όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η Mastercard έχει επενδύσει στο Digital Currency Group ενώ πρόσφατα έγινε μέλος στο Enteprise Ethereum Alliance.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις