Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου: “Η Blueground δημιουργεί την κατοικία του 21ου αιώνα”

Με μια χρηματοδότηση-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα, ύψους 50 εκατ. δολαρίων “επισφράγισε” η Blueground μια ήδη “ιστορική” για αυτήν χρονιά.

Μέσα στο 2019 η ελληνική εταιρεία -που έχει πλέον παρουσία σε 9 πόλεις σε όλο τον κόσμο με πάνω από 2.800 επιπλωμένα διαμερίσματα- ολοκλήρωσε δύο γύρους χρηματοδότησης, τριπλασίασε τον κύκλο εργασιών της, έφτασε το ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις και παράλληλα, διπλασίασε την ομάδα της, φτάνοντας τους 400 εργαζόμενους παγκοσμίως.

Τώρα, με νέα “δυναμική” ετοιμάζεται να εισέλθει στις αγορές του Λονδίνου, του Παρισιού και του Σιάτλ, συνεχίζοντας την επιτυχημένη της πορεία σε Ευρώπη και Αμερική με στόχο να φτάσει τα 50.000 διαμερίσματα σε 50 πόλεις μέχρι το 2023.

“Συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε με ραγδαίους ρυθμούς”, δήλωσε ο Θάνος Γεραμάνης, COO και επικεφαλής της Ελλάδας σχετικά με τη νέα χρηματοδότηση που ήρθε από το Ευρωπαϊκό fund Prime Ventures και το Αμερικανικό fund WestCap. “Στην Αθήνα, αυτήν τη στιγμή μετράμε πάνω από 600 ακίνητα και στοχεύουμε να φτάσουμε τα 1.000 μέχρι τα τέλη του 2020”, συνέχισε.

Αριστερά ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO της Blueground και δεξιά ο Θάνος Γεραμάνης, COO και επικεφαλής της Ελλάδας για την Startup εταιρεία.

“Σε μια εποχή που ο κόσμος ταξιδεύει πιο συχνά από ποτέ, είτε για επαγγελματικούς είτε για άλλους λόγους, η ιδέα της μόνιμης κατοικίας παύει να ισχύει για ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που επιλέγουν να ζήσουν σε πάνω από μία πόλεις. Με την Blueground ξέρεις πως ένα όμορφα διακοσμημένο και τεχνολογικά εξοπλισμένο σπίτι είναι έτοιμο να σε υποδεχθεί σε 9 πόλεις ανά τον κόσμο, για όσο χρόνο θελήσεις”, είπε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, CEO και συνιδρυτής της Blueground.

Σημειώνεται εδώ ότι με τη νέα χρηματοδότηση, ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος, Principal της Prime Ventures προστίθεται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Blueground. “Επενδύοντας συνεχώς στην τεχνολογία, η Blueground έχει καταφέρει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ενοικίαση κατοικιών παγκοσμίως. Είμαστε εντυπωσιασμένοι από όλα όσα έχει καταφέρει η ομάδα μέχρι σήμερα και ανυπομονούμε να δούμε την Blueground να ηγείται της αγοράς”, δήλωσε σχετικά με την επένδυση ο κ. Καλλιαγκόπουλος.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Blueground, μία εταιρεία με σαφή στρατηγική και ξεκάθαρο όραμα. Η Blueground συνδυάζει ένα εξαιρετικό προϊόν με μια άκρως αποτελεσματική διαχείριση κεφαλαίων και αυτό την κάνει να ξεχωρίζει”, πρόσθεσε ο Charlie Young, Partner της WestCap και, επίσης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Blueground.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις