Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Ανοίγουν» οι δουλειές της Uber

Tο Uber Rush είναι η νέα υπηρεσία που λανσάρει η Uber. Πρόκειται ουσιαστικά για υπηρεσία courier, μέσω της οποίας οι χρήστες του Uber θα μπορούν να επιλέγουν τη δημοφιλή εφαρμογή και για την παραλαβή αγαθών εκτός των υπηρεσιών μεταφοράς που είχαν μέχρι τώρα διαθέσιμες.

Μεταξύ άλλων, ο χρήστης θα μπορεί να εντοπίζει ανά πάσα στιγμή την απόσταση στην οποία βρίσκεται ο οδηγός.

uber_rush_02_702x336
Ένα στοιχείο που κάνει το Uber Rush εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι για την υπηρεσία η Uber δε συνεργάζεται με εταιρείες που έχουν δικό τους στόλο μεταφορικών μέσων (π.χ. τα McDonalds) αλλά βασίζεται αποκλειστικά στους πόρους που η ίδια διαθέτει. Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των μικρών ή μικρομεσαίων εταιρειών θα μπορούσαν να είναι στη λίστα των συνεργαζόμενων εταιρειών της Uber (π.χ. ένα κατάστημα ρούχων που θέλει να προσφέρει αυθημερόν παραλαβή στον πελάτη).

Η υπηρεσία Uber Rush κοστίζει από 5 έως 7 δολάρια με την Uber να κρατάει ένα ποσοστό 20-25% και τα υπόλοιπα χρήματα να πηγαίνουν στον οδηγό.

Το λανσάρισμα της υπηρεσίας ξεκινάει σε τρεις πόλεις, Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη και Σικάγο και η παράδοση των δεμάτων θα γίνεται από ένα «μείγμα» που περιλαμβάνει ποδήλατα, αυτοκίνητα, αλλά και ανθρώπους που θα μεταφέρουν τα δέματα με τα πόδια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις