Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ABI Research: Συστήματα τηλεματικής σε 73 εκατ. οχήματα μέχρι το 2020

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ABI Research, οι εφαρμογές διαχείρισης στόλου οχημάτων και τα συστήματα τηλεματικής αναμένεται να γνωρίσουν μία εκρηκτική άνοδο, ξεπερνώντας τις 1,2 εκατομμύρια συνδρομές μέχρι το 2020.

Τεχνολογίες συστημάτων ODB (On-board diagnostics) και Cloud/SaaS πλατφόρμες αναμένεται να συμπεριληφθούν στο στάνταρ εξοπλισμό 73 εκατομμυρίων νέων οχημάτων, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις – αλλά και στους ιδιώτες – την παρακολούθηση τους σε πραγματικό χρόνο, για την έγκαιρη διάγνωση βλαβών και τις καταναλώσεις καυσίμων.

Ο όρος τηλεματική (Telematique) δημιουργήθηκε από τους Γάλλους Simon Nora και Alain Minc το 1976 και υπονοεί τη σύζευξη των τηλεπικοινωνιών (Τelecommunications) και της Πληροφορικής (Ιnformatique).

Με τον όρο τηλεματικές εφαρμογές εννοούμε όλες εκείνες τις υπηρεσίες που μας προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογίαμέσω των οποίων μπορούμε να αποστείλουμε και να λάβουμε κάθε φύσης πληροφορίες.

Οι πληροφορίες μπορεί να είναι ακουστικέςοπτικές,εικόνας ή κειμένου και μεταδίδονται μέσω τηλεόρασης,υπολογιστή ή άλλων ειδικών συσκευών.

Η ανάπτυξη του δυναμικού αυτού οικοσυστήματος, σε συνδυασμό με τα εξελιγμένα συστήματα πλοήγησης, θα επιτρέψει σε εταιρείες όπως η Telogis και η Fleetmatics να προσφέρουν “hardware agnostic” λύσεις, οι οποίες θα προσελκύσουν νέους developers και θα δημιουργήσουν εφαρμογές για την επέκταση του σε smartphone/tablet συσκευές.

Ευρώπη, Κίνα, Αφρική και Μέση Ανατολή αναμένεται να υιοθετήσουν με ταχύτατους ρυθμούς τα ανεπτυγμένα αυτά συστήματα τηλεματικής, ξεπερνώντας ίσως και την Βόρεια Αμερική, μιας και οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα θετική διάθεση τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της αυτοκίνησης.

Πηγή: allCONNECTED.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις