Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

«Tαλέντο στην τεχνολογία χρειάζεται παντού – οχι μόνο στις τεχνολογικές start-ups»

Σε σύντομο σχόλιο του μέσω του Tech City UK – στo πλαίσιo του προγράμματος Tech Nation Visa Scheme, για την αναζήτηση και δέσμευση ταλαντούχων ανθρώπων που επιθυμούν να εργαστούν στον τεχνολογικό τομέα και βρίσκονται εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης – ο Nick Hargreaves (συνιδρυτής του Cloud Employee), ανέφερε τα εξής: «Ενώ οτιδήποτε θα μπορούσε να ανακουφίσει την χρόνια έλλειψη δεξιοτήτων στο Hνωμένο Bασίλειο είναι καλοδεχούμενο, διακόσιοι παραπάνω ειδήμονες στην τεχνολογία δεν είναι παρά μία σταγόνα στον ωκεανό των πραγματικών αναγκών.

Και ενώ μια μεγάλη πολυεθνική δύναται με τους πόρους της να χρηματοδοτήσει μια μεταγραφή από το εξωτερικό, δεν ισχύει το ίδιο για τις startups και SMes, ενώ το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο εκτός M25.

Συχνά οι τεχνολογικές startups πασχίζουν να βρουν ταλέντα και αναγκάζονται ή να αλλάξουν έδρα και να βρουν διαφορετικό αντικείμενο εργασίας ή να προβούν στην απόκτηση σχετικών υπηρεσιών από τρίτους προμηθευτές, προκειμένου να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Δεν είναι όμως μόνο οι εταιρείες τεχνολογίας που χρειάζονται πρόσβαση σε ανάλογο ταλέντο. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων σήμερα εξαρτάται ως ένα βαθμό από την τεχνολογία, χωρίς να θεωρούνται καθεαυτού τεχνολογικές. Μια αλυσίδα πώλησης καφέ, για παράδειγμα, μπορεί να επιθυμεί τη δημιουργία μιας εφαρμογής που θα ανταμείβει τους πιστούς πελάτες ή μιας πλατφόρμας πληρωμών εντός των καταστημάτων της.

Το γεγονός είναι ότι δεν αναφερόμαστε για μία μικρή ομάδα ρόλων, οι οποίοι οφείλουν να ανατεθούν, είναι δεκάδες χιλιάδες.

Η Έκθεση του Ιουνίου για τις θέσεις απασχόλησης από την Συνομοσπονδία Προσλήψεων και Εργασίας (Rec) ανέφερε ότι οι ΙΤ επαγγελματίες είναι η ειδικότητα με την τέταρτη μεγαλύτερη ζήτηση στο Ηνωμένο Βασίλειο και η έλλειψη ατόμων για αυτές τις θέσεις επηρεάζει την ικανότητα ανάπτυξης των επιχειρήσεων.

Άρα αν θέλουμε πραγματικά οι βρετανικές επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, δεν μπορούμε να περιορίσουμε το σχεδιασμό μας στις αμιγώς τεχνολογικές εταιρείες ή στο ανώτατο ποσοστό του τεχνολογικού ταλέντου εκτός ευρωπαϊκής ένωσης.

Φυσικά η αντιμετώπιση μας αφορά το παρόν. Μακροπρόθεσμα, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους φοιτητές – ακόμα και τους μαθητές – στην από μικρή ηλικία ενασχόληση τους με το ΙΤ, καθώς αυτή θα είναι μια δεξιότητα για την οποία θα υπάρχει πάντα ζήτηση και τελικά θα συμβάλλει στο να παραμείνει το Ηνωμένο Βασίλειο πρωτοπόρο στον τομέα της τεχνολογίας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις