Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Bosch “μπαίνει στα χωράφια” του AgTech και πάει Agrotica 2018

Για πρώτη φορά η Bosch Ελλάδας θα συμμετάσχει την μεγάλη έκθεση για τον αγροτικό τομέα, Agrotica 2018, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της την ερχόμενη εβδομάδα, και δείχνει ξεκάθαρα πως ένας παραδοσιακός κλάδος έχει μπει σε τροχιά ψηφιοποίησης αλλά και πως η Bosch “μπαίνει στα χωράφια” του AgTech.

Με σκοπό να προβάλει τις καινοτόμες λύσεις της στο τομέα του digital farming για την δενδροκομία και τα λαχανικά, η Bosch θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο της BASF, όπου και θα διεξάγει παρουσιάσεις με θέμα: «Σύστημα παρακολούθησης χωραφιού με έξυπνους αισθητήρες για ποιοτική σοδειά στα δέντρα, τη φράουλα και το σπαράγγι».

H γερμανική εταιρεία τρέχει το πρόγραμμα Bosch for Startups το οποίο είναι ένας αυτόνομος incubator και accelerator εντός του ομίλου ο οποίος επενδύει και συνεργάζεται με νέους επιχειρηματίες. Για παράδειγμα με το AgTech ασχολείται η DeepField Robotics, η οποία είναι μια Startup της Bosch και χρησιμοποιεί τη πλατφόρμα IoT που έχει αναπτύξει για τον έλεγχο της σοδειάς στα χωράφια. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και άλλες μεγάλες εταιρείες λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο και στον συγκεκριμένο τομέα, όπως για παράδειγμα η Ericsson.

Η Bosch έχει επενδύσει σημαντικά στην ψηφιοποίηση διαφόρων κλάδων της αγοράς με εκτεταμένη χρήση IoT και στο AgTech.  Σύμφωνα με την εταιρεία θέλει να καταστήσει την γεωργία περισσότερο βιώσιμη και αποδοτική και να μεταφέρει την τεχνογνωσία της και στον τομέα αυτόν.
Μέσω τεχνολογιών που είναι υλοποιήσιμες και στη χώρα μας, η Bosch προσφέρει στον καλλιεργητή τη δυνατότητα έγκαιρης λήψης αποφάσεων που βελτιώνουν την ποιότητα και αποδοτικότητα της παραγωγής.

Μολονότι Βοsch και BASF συνεργάζονται για πρώτη φορά στα πλαίσια της 27ης Agrotica, η παρουσία της BASF στην συγκεκριμένη έκθεση δεν πραγματοποιείται για πρώτη φορά. Η BASF είναι μια μεγάλη εταιρεία στο κλάδο της φυτοπροστασίας,

Οι παρουσιάσεις της Bosch για το Smart Agriculture θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο της BASF, Κτίριο 8 – Όροφος, Stand 30, το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018 και ώρες 11:00 – 12:00 και 17:00 – 18:00.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις