Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με “άρωμα γυναίκας” το πρώτο Squeeze του Orange Grove για το 2018

To Squeeze του Orange Grove επιστρέφει για δωδέκατη συνεχή φορά στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! Η συγκυρία αυτή αποτελεί αφορμή να στρέψουμε το βλέμμα στις startups που το μυστικό της επιτυχίας τους «κρύβει» μια γυναίκα.

Οχτώ φιλόδοξοι Startuppers θα παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα επί σκηνής, σε ένα ευρύ κοινό αποτελούμενο από επενδυτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και Startup Enthusiasts, καθώς και ένα διακεκριμένο διεθνές πάνελ κριτών, στον πιο ενθουσιώδη pitching διαγωνισμό. Οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν 15.000 ευρώ ή 10.000 ευρώ σε χρηματικό έπαθλο!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στην Κριτική Επιτροπή του πρώτου Squeeze για εφέτος θα βρεθούν καταξιωμένες γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ξεχωρίζουν για την επαγγελματική τους επιτυχία και το διεθνές τους status.

Πιο συγκεκριμένα οι γυναίκες που θα αναδείξουν τους φετινούς νικητές θα είναι:
Gigi Wang: Industry Fellow, Sutardja Center for Entrepreneurship, UC Berkeley; Managing Partner, MG-Team, LLC.
Monica Dodi: Co-Founder and Managing Director, Women’s Venture Capital Fund.
Ηρώ Αθανασίου: π. EVP and Managing Director Unilever Greece & Cyprus.
Μυρτώ Παπαθάνου: Partner, Metavallon VC.

Παράλληλα, τον διαγωνισμό “The Squeeze” θα πλαισιώνουν sideevents στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει και πάλι η γυναικεία επιχειρηματικότητα με σκοπό την ανάδειξη και την ενθάρρυνσή της.

Σημειώνεται πως ο 12ος διαγωνισμός “The Squeeze” διοργανώνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ρόλου των ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η συνεργασία αυτή θα προσφέρει την ευκαιρία στις Startups να “πιτσάρουν” την ιδέα τους σε ένα ακόμα πιο ευρύ κοινό και να λάβουν σημαντική βοήθεια από τις δυο Αμερικανίδες ειδικούς Monica Dodi και Gigi Wang.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο Ολλανδός δημοσιογράφος Jan Franke, founder της Franke Kramer Innovations, ενώ ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός προς το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Παρακαλούμε να κάνετε την εγγραφή σας έγκαιρα στο Eventbrite!

Σημειώνεται, τέλος, πως “The Squeeze” πραγματοποιείται με τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ως μέρος της πρωτοβουλίας του για την “Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων”, ενώ μετά τον διαγωνισμό, η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ευκαιρίες δικτύωσης και άφθονη μπύρα, προσφορά της Heineken μεγάλου χορηγού του Orange Grove, και πίτσα από τον υποστηρικτή της εκδήλωσης LArtigiano.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις