Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Facebook θα επενδύσει 10 δισ. δολάρια στο Metaverse!

Όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα που οι συνθήκες επιτρέπουν τη δημιουργία του Metaverse παρότι ακόμα το AR σε κανονικά γυαλιά έχει αρκετά χρόνια μπροστά του. 

Το Facebook ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τρίτου τριιμήνου κάνοντας ξεκάθαρο πλέον την μεγάλη έμφαση που θα δώσει στο AR και VR και στο λεγόμενο Metaverse.

Το Metaverse είναι με απλά λόγια ενα διασυνδεμένο κοινωνικό δίκτυο, ένα επαγγελματικό και εταιρικό εργαλείο ολογραμμάτων και τηλεμεταφορών μέσω AR και VR με πολλές διαπαφές με τον φυσικό κόσμο. Είναι το ψηφιακό “χειροπιαστό” layer του φυσικού μας κόσμου.

Φυσικά δεν είναι καινούργια ιδέα, είμασταν “νιοί και γεράσαμε” με τα πρώτα VR κράνη, το Tron και το Second Life, το πρώτο σοβαρό υποψήφιο Metaverse του 2003 παρακαλώ.

Καμια εταιρεία δεν κατάφερε να κάνει το VR Mainstream είτε λόγω συγκυριών, είτε λόγω ανώριμης τεχνολογίας είτε φυσικά λόγω έλλειψης κεφαλαίων.

Όλα δείχνουν ότι ήρθε η ώρα που οι συνθήκες επιτρέπουν τη δημιουργία του Metaverse παρότι ακόμα το AR σε κανονικά γυαλιά έχει αρκετά χρόνια μπροστά του, με την Apple να φαίνεται να ηγείται στον συγκεκριμένο τομέα.

Αν μια εταιρεία θα μπορούσε να ηγηθεί της κούρσας του Metaverse είναι το Facebook, κάτι που φαίνεται και στα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε:

Daily Active Users: 1,93 δισεκατομμύρια (αύξηση 6% YoY).
Monthly Active Users: 2,91 δισεκατομμύρια (αύξηση 6% ΥοΥ) .
Family Daily Active Users: 2,81 δισεκατομμύρια (αύξηση 11% ΥοΥ).
CapEx 3Q 2021: 4,45 δισ. δολάρια.
Προσωπικό: 68.177 (αύξηση 20% YoY).
Μετρητά στη τράπεζα: 58 δισ. δολάρια.
Εκτιμώμενα ετήσια έσοδα για το 2021: 31-34 δισ. δολάρια.

Αλλα πέρα απο τα νούμερα που είναι σημαντικά, ειδικά στους χρήστες, εξίσου σημαντικό είναι και το νούμερο των 10 δισ. δολαρίων που θα επενδύσει το Facebook στo Facebook Reality Labs, τη μονάδα AR/VR Metaverse, το 2021!

Το Facebook έχει στη κατοχή του ένα απο τα καλύτερα κράνη VR (Oculus), δισεκατομμυρια χρηστών καθημερινα online και πολλά χρήματα για κάψιμο.

To Metaverse είναι θέμα χρόνου να στηθεί γύρω μας, αλλάζοντας για άλλη μια φορά τα πάντα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις