Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vodafone, Audi και Nokia πάνε Σελήνη με την αποστολή της PTScientists

Μετά από 50 χρόνια από τη πρώτη αποστολή αστροναυτών της NASA στη Σελήνη, η πρώτη μη επανδρωμένη – ιδιωτική αποστολή προετοιμάζεται για  να φτάσει τον δορυφόρο μας το 2019.

Η Γερμανική PTScientists ξεκίνησε σαν μια εθελοντική ομάδα επιστημόνων η οποία έχει στόχο να εκδημοκρατίσει τις αποστολές στο διάστημα. Πλέον είναι μια ιδιωτική εταιρεία και είναι έτοιμη για το μεγάλο άλμα! Η αποστολή στη Σελήνη προγραμματίζεται για το 2019 με εκτόξευση πυραύλων SpaceX Falcon 9 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ.

Η Vodafone θα στήσει το πρώτο δίκτυο 4G στη Σελήνη τα οποία θα συνδέει τα δύο διαστημικά οχήματα Audi lunar Quattro, με το σταθμό βάσης στην Αυτόνομη Μονάδα Προσελήνωσης και Πλοήγησης (ALINA). Η Nokia θα δημιουργήσει μία ειδικά προσαρμοσμένη για το διάστημα δικτυακή υποδομή, η οποία θα είναι η ελαφρύτερη που έχει ποτέ αναπτυχθεί, ζυγίζοντας λιγότερο από ένα κιλό.

Το δίκτυο 4G θα δώσει τη δυνατότητα στα δύο διαστημικά οχήματα Audi lunar quattro να επικοινωνούν μεταξύ τους και να μεταφέρουν επιστημονικά δεδομένα και βίντεο υψηλής ευκρίνειας, ενώ θα προσεγγίζουν προσεκτικά το σεληνιακό όχημα Apollo 17 της NASA που χρησιμοποιήθηκε από τους τελευταίους αστροναύτες που περπάτησαν στην επιφάνεια της Σελήνης (οι Κυβερνήτες Eugene Cernan και Harrison Schmitt) για την εξερεύνηση της κοιλάδας Taurus-Littrow τον Δεκέμβριο του 1972.

Σύμφωνα με τις δοκιμές της Vodafone, ο σταθμός βάσης θα είναι σε θέση να εκπέμπει 4G χρησιμοποιώντας τη ζώνη συχνοτήτων 1800 MHz και να μεταδώσει την πρώτη ζωντανή εικόνα υψηλής ευκρίνειας από την επιφάνεια της Σελήνης, η οποία θα φθάνει σε παγκόσμιο κοινό μέσω διαστήματος και θα διασυνδέεται με τον διακομιστή της PTScientists στο Κέντρο Ελέγχου της Αποστολής στο Βερολίνο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις