Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας γίνεται Envolve με έμφαση τη δικτύωση και την εκπαίδευση!

Μια από τις μεγαλύτερες δομές υποστήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας, εξελίσσεται σε έναν διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό προώθησης και υποστήριξης των νέων επιχειρηματιών σε Ελλάδα και Η.Π.Α αρχικά, με την ονομασία Envolve.

Σε συνέντευξη τύπου στο νέο χώρο της Yoleni’s στον 7ο όροφο του κτιρίου στο Κολωνάκι ο κ. Τζίμι Αθανασόπουλος ανακοίνωσε την εξέλιξη των βραβείων επιχειρηματικότητας Ελλάδας και Η.Π.Α. στα Envolve Award Ελλάδας και Η.Π.Α. αντίστοιχα, ενώ στους βασικούς στόχους του νέου οργανισμού θα είναι η υποστήριξη των νέων και υφιστάμενων επιχειρηματιών διεθνώς.

Η υποστήριξη του Envolve θα προσφέρεται μέσα σε τρεις άξονες: εκπαίδευση, διάφοροι επιχειρηματικοί πόροι και τα χρηματικά βραβεία. Ο οργανισμός θα παρέχει εκπαίδευση σε Startups και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, ενώ παράλληλα θα αξιοποιεί συνεργασίες που ενισχύουν τη διαθεσιμότητα των επιχειρηματικών πόρων, με σκοπό την καλύτερη διαθεσιμότητα των συμμετεχόντων ώστε να υποβάλλουν ακόμα πιο ανταγωνιστικές προτάσεις στα βραβεία.

Το Envolve Award Ελλάδας θα συνεχίσει να διεξάγεται για λογαριασμό της Ελληνικής Πρωτοβουλίας με αναβαθμισμένες παροχές σε ότι αφορά την εκπαίδευση, τη καθοδήγηση και το mentoring.
Στόχος του είναι να λειτουργεί ως καταλύτης για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε κεφάλαια, εκπαίδευση και πόρους, ενώ παράλληλα θα προάγει και θα προωθεί την ένταξη επιπλέον υποστηρικτών, επενδυτών και συνεργατών στον νέο οργανισμό.
Ιστορικά, το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας ανακηρύσσει ένα μικρό αριθμό νικητών κάθε χρόνο. Φέτος, με την επανέναρξή του ως Envolve Award Greece, ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα βραβευθούν θα υπερδιπλασιαστεί.

Τα δυο προγράμματα, τα οποία βρίσκονται στον πυρήνα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Libra, από το 2012 που ξεκίνησαν έχουν βραβεύσει 35 επιχειρήσεις, (19 στην Ελλάδα), και έχουν δεχτεί στην Ελλάδα πάνω από 4.000 Business Plans!
Οι νικητές του ελληνικού βραβείου δραστηριοποιούνται σε 14 τομείς της οικονομίας, παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη, αποπληρώνουν τα κεφάλαια της χρηματοδότησης, τα οποία φτάνουν τα 5 εκατ. ευρώ, με την συνολική αποτίμηση των ελληνικών εταιρειών να αγγίζει τα 55 εκατ. ευρώ!
Το Envolve όπως αναφέραμε επεκτείνεται πλέον σε διεθνή επίπεδο και θα εστιάσει σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες όπως αυτές του Miami – Dade και του Broxn της N. Υόρκης και στόχος στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι να επεκταθεί σε έξι ακόμα πολιτείες των Η.Π.Α. και αντίστοιχες “προβληματικές” περιοχές.

Η πύλη για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει το Envolve στους επιχειρηματίες είναι η ιστοσελίδα του – www.EnvolveGlobal.org. Το Envolve θα παρέχει πρόσβαση σε εργαλεία και πόρους που θα βοηθούν νέες επιχειρήσεις να κάνουν ένα δυνατό ξεκίνημα.
Ο εκπαιδευτικός του τομέας, στοχεύει στη συνεργασία με οργανισμούς επιχειρηματικής υποστήριξης μέσω εκδηλώσεων και workshops, τα οποία θα φιλοξενούν εδραιωμένους επιχειρηματίες και ειδικούς από διάφορους κλάδους.

Η προθεσμίες για το Envolve Award Ελλάδας

Για το 2018, το Envolve Award Greece, θα είναι ανοιχτό σε οποιαδήποτε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ή σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα, και το Envolve Award U.S.A θα είναι ανοιχτό σε αιτούντες από το Miami – Dade , το Bronx της Νέας Υόρκης.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στο Envolve Award Greece ξεκινάει την Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018, ενώ οι νικητές των δύο Envolve Awards θα ανακοινωθούν το φθινόπωρο του 2018.

Σχολιάζοντας την έναρξή του Envolve, ο Κρίστοφερ Άπερμαν, Διευθύνων Σύμβουλος του Envolve, δήλωσε: «Η εμπειρία μας, μας έχει δείξει ότι η επιχειρηματικότητα είναι η πηγή ζωής κάθε υγιούς οικονομίας. To ιστορικό του ΗΕΑ – και αυτό του αδελφού προγράμματος, ΑΕΑ – μάς έχει δώσει την ευκαιρία να αναπτυχθούμε και να επεκταθούμε παγκοσμίως. Μέσω των τριών αξόνων του, της εκπαίδευσης, των πόρων και των βραβείων, το Envolve αποσκοπεί στην ενίσχυση επίδοξων επιχειρηματικών ηγετών, σε όλο τον κόσμο καθώς και στο να φέρει μια ορατή αλλαγή σε υποεξυπηρετούμενες κοινότητες. Η Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα των προσπαθειών μας και θα συνεχίσει να είναι στο επίκεντρο για πολλά χρόνια. Ενθαρρύνουμε και καλούμε και άλλους να συμμετάσχουν στη προσπάθειά μας για διαρκή και ουσιαστική υποστήριξη της επιχειρηματικότητας ».

Ο Αλέξανδρος Νούσιας, Διευθυντής του Envolve Greece προσέθεσε: «Η ελληνική κοινότητα, αλλά και οι συμμετέχοντες του ΗΕΑ συγκεκριμένα, μπορούν να νιώθουν περήφανοι, καθώς αποτελούν την έμπνευση για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου οργανισμού, ο οποίος αποσκοπεί στο να δείξει ότι οποιοσδήποτε έχει μία νέα ιδέα και το θάρρος να τη μετατρέψει σε ένα πλάνο δράσης, μπορεί να συνεισφέρει στην τοπική οικονομία και στη συνέχεια να μεταμορφώσει ολόκληρες κοινωνίες. Είμαστε μέρος μιας μεγαλύτερης κοινότητας και οι συλλογικές μας προσπάθειες μπορούν να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα. Ως εκ τούτου, είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, μέσω της λειτουργίας του Envolve Award Greece εκ μέρους της, και ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί για να υποστηρίξουμε και πάλι τους καλύτερους στην ελληνική επιχειρηματικότητα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις