Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vini Mini: Χρηματοδότηση ύψους 500 χιλιάδων ευρώ για να αντιμετωπίσει τις τροφικές αλλεργίες σε παιδιά

Αντιμετωπίζοντας μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες προκλήσεις υγείας στον κόσμο, τις τροφικές αλλεργίες στα παιδιά, η Vini Mini στοχεύει να γίνει κορυφαίος παίκτης στην προληπτική παιδική υγειονομική περίθαλψη.

Η Vini Mini, μια νεοσύστατη επιχείρηση προληπτικής παιδικής υγειονομικής περίθαλψης, ανακοίνωσε έναν seed γύρο χρηματοδότησης ύψους 500 χιλιάδων ευρώ. Η ολλανδική startup υποστηρίχθηκε στον προηγούμενο γύρο από την APX, το γερμανικό ταμείο πρώιμου σταδίου και την ολλανδική Rabobank.

Το κλείσιμο του τρέχοντος γύρου έρχεται τρεις μήνες μετά τη στέψη της Vini Mini ως νικήτριας των βραβείων FEM-START Up Awards 2023, εξασφαλίζοντας έτσι μια επένδυση 100 χιλιάδων ευρώ από την Antler, έναν από τους πιο ενεργούς επενδυτές πρώιμου σταδίου στον κόσμο.

Ο γύρος περιλαμβάνει επίσης την Irene Groenink (Vrederijk Investments), έμπειρη επιχειρηματία και επενδυτή στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, το Ταμείο Επενδύσεων Αντίκτυπου Δωρητών, το οποίο υποστηρίζει επιχειρήσεις με αντίκτυπο στις Κάτω Χώρες, επιχειρηματικούς αγγέλους από την πρωτοβουλία Angel και την ολλανδική τράπεζα Rabobank.

Η Vini Mini αναπτύσσει προϊόντα διατροφής και συμπληρώματα που μπορούν να δοθούν σε μωρά για να τα εκθέσουν σε αλλεργιογόνα με υγιεινό, απλό και ασφαλή τρόπο. Αντιμετωπίζοντας μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες προκλήσεις υγείας στον κόσμο, τις τροφικές αλλεργίες στα παιδιά, η Vini Mini στοχεύει να γίνει κορυφαίος παίκτης στην προληπτική παιδική υγειονομική περίθαλψη.

Ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ευρώπη έχει τροφική αλλεργία, η οποία εκτιμάται ότι κοστίζει 40 δισεκατομμύρια ευρώ σε άμεσες και έμμεσες δαπάνες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μέχρι το 2050, όταν περισσότερο από το ήμισυ του πληθυσμού αναμένεται να έχει κάποια μορφή τροφικής αλλεργίας. Ωστόσο, η έρευνα δείχνει ότι το 80% των τροφικών αλλεργιών μπορεί να προληφθεί προσφέροντας στα μωρά αλλεργιογόνα νωρίς και συχνά. Η Vini Mini δημιουργεί εύκολα, υγιεινά και ασφαλή προϊόντα που μπορούν να δοθούν στα πέντε εκατομμύρια μωρά που γεννιούνται κάθε χρόνο στην Ευρώπη.

Η Vini Mini έχει ήδη αναπτύξει startkit φιστικιών, φουντουκιών, κάσιους και καρυδιών, κιτ παρακολούθησης και σνακ. Αυτή η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να επεκτείνει τη διανομή σε νέες αγορές και να κάνει μια σειρά από βασικές στρατηγικές προσλήψεις στις ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Η ιδρυτική ομάδα αποτελείται από δύο πολύ έμπειρες γυναίκες επιχειρηματίες. Ο Jozien Boersma και η Laurie Lancee γνωρίστηκαν πριν από 20 χρόνια κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και έγιναν φίλοι. Με περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στα τμήματα οικονομικών, μάρκετινγκ και πωλήσεων μερικών από τις πιο καθιερωμένες καταναλωτικές μάρκες στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Heineken και Danone, κατασκευάζουν τώρα μαζί το Vini Mini. Η Irene Groenink θα συμμετάσχει ως στρατηγικός σύμβουλος για να βοηθήσει την εταιρεία στην υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξής της.

Η Laurie βίωσε τους κινδύνους των τροφικών αλλεργιών από πρώτο χέρι όταν ο 6 μηνών γιος της υπέστη σοβαρή αλλεργική αντίδραση ενώ βρισκόταν σε διακοπές. Αυτό υποχώρησε μόνο αφού το νοσοκομείο χορήγησε μια δόση αδρεναλίνης. Ήταν μετά το περιστατικό που η Laurie ανακάλυψε ότι ο γιος της ήταν αλλεργικός στο αυγό και κατάφερε να τον αποτρέψει από αλλεργίες στα φιστίκια και τους ξηρούς καρπούς μέσω προσεκτικής και έγκαιρης έκθεσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις