Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FinTech Value Basket σε συνεργασία της Margaris Ventures & CFP

Ο πρώτος διεθνής influencer που κατέκτησε το «Triple Crown» ανακοίνωσε την συνεργασία του με την ελβετική εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, δίνοντας μια νέα ώθηση στο οικοσύστημα των FinTechs

Το «Margaris No.1 Fintech Value Basket» πρόκειται για ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο 25 μετοχών fintech ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. 

Ο γεννημένος στην Ελβετία Σπύρος Μάργαρης, πρόκειται για τον ιδρυτή της Margaris Ventures, ενός ταμείου επιχειρηματικών κεφαλαίων – με επενδύσεις σε εταιρείες όπως η stcpay, η wefox και η Canopy.

Σε συνεργασία με την Cat Financial Products, έχουν ως στόχο την δημιουργία ενός μοναδικού χαρτοφυλακίου μετοχών.

Οι ιδιόμορφες συνθήκες της αγοράς, έχουν επηρεάσει σημαντικά τις επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας. Ο Μάργαρης αναφέρει ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολο να επιλέγονται εταιρείες που όχι μόνο θα διαμορφώσουν το μέλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, αλλά και θα επιδείξουν ισχυρά και εύρωστα επιχειρηματικά μοντέλα.

Επιπλέον, υπάρχει η ανάγκη εντοπισμού σχετικών συνεργασιών μεταξύ «κλασσικών» εταιρειών και των Startups, για μελλοντικές επενδύσεις ή εξαγορές.

«Μετά τις επιτυχημένες επενδύσεις μου σε μια σειρά από νεοσύστατες επιχειρήσεις fintech, η δρομολόγηση μιας τέτοιας επενδυτικής λύσης για τον ελβετικό χρηματοπιστωτικό κλάδο ήταν το επόμενο λογικό βήμα. Με την CATFP, έχω στο πλευρό μου έναν από τους καλύτερους συνεργάτες για το σκοπό αυτό. Είμαι ενθουσιασμένος με την τεχνογνωσία, τον επαγγελματισμό και τη δημιουργικότητα. Ταιριάζει με την προσωπικότητά μου» δήλωσε ο Μάργαρης.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι μεγάλες ευκαιρίες fintech είναι ακόμη μπροστά μας, καθώς η τάση της ενσωματωμένης χρηματοδότησης θα ανοίξει περαιτέρω τον ανταγωνισμό και τις ευκαιρίες», επεσήμανε ο ίδιος. «Δεν έχουμε δει ακόμη τίποτα, απλώς τα φρούτα που κρέμονται χαμηλά έχουν μαζευτεί. Τώρα αρχίζει η πραγματική αναστάτωση του κλάδου των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών».

Ο Roman Przibylla, εταίρος και Chief Distibution Officer της CATFP, είναι εξίσου ενθουσιασμένος με την νέα συνεργασία: «Είμαι υπερήφανος που με αυτή την επενδυτική λύση μπορούμε να δώσουμε στους πελάτες μας πρόσβαση σε έναν από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές fintech στην Ελβετία. Ο Σπύρος Μάργαρης δεν είναι μόνο ειδικός στο Fintech, αλλά και στο Insurtech, στο Blockchain και στην Τεχνητή Νοημοσύνη. Πρόκειται για έναν οραματιστή που αισθάνεται σαν στο σπίτι του σε όλο τον κόσμο και παρόλα αυτά δεν έχει ξεχάσει ποτέ τις ελβετικές του ρίζες».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις