Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Clozd: Συμβουλευτικές υπηρεσίες και brand strategy για επιχειρήσεις

Η Startup παρέχει πληροφορίες για win & loss με βάση την ανατροφοδότηση από πρόσφατες προοπτικές πωλήσεων, επισημαίνοντας τις ενέργειες που μπορεί να αναλάβει μια εταιρεία για να αυξήσει τα ποσοστά κέρδους της

Χρηματοδότηση ύψους 52 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Clozd, σε έναν γύρο σειράς Α με τη συμμετοχή της Madrona Venture Group και της Album VC.

Ο Andrew Peterson και ο Spencer Dent είδαν μια ευκαιρία να ψηφιοποιήσουν – και να εξορθολογήσουν εμμέσως – τις αναλύσεις win/loss με την ίδρυση της Clozd το 2017.

Η Startup παρέχει πληροφορίες για win & loss με βάση την ανατροφοδότηση από πρόσφατες προοπτικές πωλήσεων, επισημαίνοντας τις ενέργειες που μπορεί να αναλάβει μια εταιρεία για να αυξήσει τα ποσοστά κέρδους της.

Το Clozd ενσωματώνεται με το λογισμικό διαχείρισης πελατειακών σχέσεων (CRM) για την παρακολούθηση μιας «κλειστής» ευκαιρίας πώλησης. Στη συνέχεια, η πλατφόρμα στέλνει συνεντεύξεις και έρευνες σχετικά με τη συμφωνία στους εμπλεκόμενους αντιπροσώπους και αγοραστές, συνθέτει τις απαντήσεις, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους προέκυψε η «νίκη» ή η «απώλεια». Πέρα από το λογισμικό, η Clozd προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες για να βοηθήσει σε εργασίες όπως ο σχεδιασμός προγραμμάτων ανάλυσης win-lose, η διεξαγωγή συνεντεύξεων αγοραστών, η διαχείριση ερευνών και η ανάπτυξη συνοπτικών εκθέσεων.

«Η Clozd προσφέρει άμεση, out-of-the-box ενσωμάτωση με το Salesforce Sales Cloud και το Slack και μια αυτοματοποιημένη ενότητα ποσοτικής έρευνας για την ενεργοποίηση ερευνών win/loss σε πρόσφατες προοπτικές. Η παρακολούθηση του ποσοστού νίκης επιτρέπει στους πελάτες μας να παρακολουθούν το ποσοστό κερδοφορίας των πωλήσεών τους σε πραγματικό χρόνο», δήλωσαν οι Peterson και Dent. «Οι διευθύνοντες σύμβουλοι και οι εκτελεστικές ομάδες ρωτούνται τακτικά από τα διοικητικά τους συμβούλια γιατί κερδίζουν και χάνουν συμφωνίες έναντι των βασικών ανταγωνιστών τους. Ιστορικά, οι περισσότερες εκτελεστικές ομάδες έδιναν ανεπίσημες απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήσεις. Η Clozd τους δίνει … πληροφορίες βασισμένες σε δεδομένα που οδηγούν σε έναν πολύ πιο παραγωγικό διάλογο στις συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων».

«Κάθε χρόνο τα κέρδη μας αυξάνονται και το 2021 κλείσαμε με πλεόνασμα, σε σχέση με άλλες Startups»  δήλωσαν οι Peterson και Dent.

Οι Peterson και Dent επεσήμαναν ότι το σχέδιο για το εγγύς μέλλον είναι η εισαγωγή της τοπικοποίησης και νέων ενοποιήσεων με CRM, εργαλεία επιχειρηματικής ευφυΐας και εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Επίσης, το Clozd θα μπορούσε να αποκτήσει χαρακτηριστικά επεξεργασίας φυσικής γλώσσας για την επεξεργασία των ανατροφοδοτήσεων από τις προοπτικές των πελατών, καθώς και αναλύσεις που συσχετίζουν δεδομένα σχετικά με νίκες ή απώλειες (π.χ. μέγεθος συμφωνίας, τμήμα πελάτη, προϊόν και βιομηχανία) με αποτελέσματα (π.χ. νίκες ή απώλειες) για τον υπολογισμό του δυνητικού αντίκτυπου εάν οι εταιρείες έκαναν αλλαγές στις στρατηγικές τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις