Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H MarineTraffic επεκτείνεται στην Ασία μέσω Σιγκαπούρης

Η MarineTraffic επεκτείνεται στην αγορά της Ασίας ανοίγοντας γραφεία στη Σιγκαπούρη, σε ένα από τα παγκόσμια κέντρα ναυτιλίας, με την επόμενη στάση να είναι η Κίνα.

Η MarineTraffic είναι μια ελληνική εταιρεία 75 ατόμων η οποία ιδρύθηκε το 2007 και ήταν το χόμπι ενός ατόμου, του Δημήτρη Λέκκα, o οποίος έφτιαξε το πρώτο σταθμό λήψης πληροφοριών από το παγκόσμιο σύστημα πληροφόρησης της θέσης των πλοίων AIS.

Λίγο ως πολύ όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει τους χάρτες του MarineTraffic για να ενημερωθούμε για τη θέση του πλοίου που μας ενδιαφέρει, κυρίως της ακτοπλοΐας.
Μέσα στα δέκα χρόνια λειτουργίας η MarineTraffic έχει γίνει παγκόσμιο ηγέτης στις πληροφορίες σχετικά με τις θέσεις των πλοίων σε όλο τον κόσμο οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους πλοιοκτήτες, τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, τους ναυτιλιακούς μεταφορείς, τις δημόσιες αρχές των κρατών σε περιπτώσεις ατυχημάτων, όπως μια διαρροή καυσίμων, μέχρι και σε πτώσεις αεροπλάνων!
Αυτοκινητοβιομηχανίες χρησιμοποιούν την MarineTraffic για να πληροφορήσουν τους πελάτες τους για το χρόνο άφιξης του αυτοκινήτου τους ενώ αν αναρωτιέστε το λόγο που τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών είναι πελάτες της, είναι γιατί ελέγχουν αν θα αγκυροβολήσουν πλοία κοντά στα σημεία κατάληξης των θαλάσσιων καλωδίων…

Η Δημήτρης Μέμος είναι ο CEO της MarineTraffic η οποία έχει χτίσει γύρω της μια μεγάλη κοινότητα εθελοντών που ενισχύουν ακόμα περισσότερο το δίκτυο AIS, καλύπτοντας γεωγραφικά τις θάλασσες. 3.500 συσκευές έχουν εγκατασταθεί από την κοινότητα η οποία επίσης έχει ανεβάσει 2.500.000 φωτογραφίες στην πλατφόρμα! Πάνω από 650.000 πλοία είναι καταγεγραμμένα με εκατοντάδες εκατομμύρια στίγματα.

Η εταιρεία έχει την έδρα της στην Αθήνα, γραφείο στο Λονδίνο και πλέον γραφείο στη Σιγκαπούρη ενώ όπως προαναφέραμε στα σχέδια της είναι και η επέκταση στην Κίνα.

Με πληροφορίες από το New Money

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις