StartUpper

15 νέοι του 8ου κύκλου του προγράμματος World of Difference του Ιδρύματος Vodafone

Για 8η συνεχή χρονιά, το Πρόγραμμα World of Difference του Ιδρύματος Vodafone δίνει την ευκαιρία σε νέους να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους. Το Πρόγραμμα, φέτος, μεγάλωσε αυξάνοντας τις θέσεις απασχόλησης σε 15 από 10, για τις οποίες το Ίδρυμα Vodafone θα καλύψει μισθό και εργοδοτικές εισφορές.

H επιλογή έγινε μέσα από εκατοντάδες αιτήσεις και με σημείο αφετηρίας το διήμερο workshop που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, οι 15 νικητές έχουν ήδη ξεκινήσει να εργάζονται, στον Οργανισμό της επιλογής τους, αφού έλαβαν τα κατάλληλα εφόδια για να είναι αποτελεσματικοί στο έργο που αναλαμβάνουν, με την συμβολή του HIGGS, Higher Incubator Giving Growth and Sustainability.

Οι 15 νέοι είναι οι:

Η Adekunmbi Aderemi θα αναλάβει την εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση παιδιών μεταναστών και προσφύγων ως εκπαιδευτικός στον Οργανισμό Melissa Network.

Η Γεωργία Βλάχου ως Supervisor της ομάδας χρηματοδότησης στη HOPEgenesis θα επιδιώξει να ευαισθητοποιήσει ιδιωτικές επιχειρήσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα και το ευρύ κοινό για το δικαίωμα κάθε γυναίκας, τη μητρότητα και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα.

Η Έφη Δασκαλοπούλου, ως Υπεύθυνης Προϊόντος και ο Κόμβος Διαδραστικής Μεταφοράς Γνώσης – InterMediaKT θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη στήριξη ατόμων με κινητική αναπηρία, με τη χρήση της τεχνολογίας των τηλεπικοινωνιών για το κοινό καλό.

Η Πηνελόπη Καλλιοντζή ως Project Manager στη Humane Social Enterprise έχει ως στόχο την ανάπτυξη και προώθηση των νέων προϊόντων για την ενδυνάμωση της ανάσας των ασθενών με κυστική ίνωση.

Ο Χρήστος Μακρυνιώτης επέλεξε να συνδεθεί με τον οργανισμό Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων από τη θέση του Πολιτικού Επιστήμονα – Εμψυχωτή στις δομές της Αθήνας.

Ο Γιάννης Μπρούζος, συνιδρυτής της Challedu-ΑΜΚΕ, φιλοδοξεί να ρίξει τους τοίχους της γνώσης ώστε ευάλωτες και περιθωριοποιημένες ομάδας να αποκτήσουν ισότιμη πρόσβαση στην επιστήμη, μέσα από τη δημιουργία νέων προγραμμάτων εκπαιδευτικού παιχνιδιού γύρω από τη Χημεία, την Άλγεβρα, τη Γεωμετρία, την Αλγοριθμική σκέψη και την τεχνολογία υπολογιστών.

Ο Φίλιππος Παγάνης ως Υπεύθυνος Υποστήριξης Τρανς Νέων στην οργάνωση Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας θα παρέχει υποστήριξη και βασικές πληροφορίες για απαραίτητες διαδικασίες που σχετίζονται με την ταυτότητα φύλου, με σεβασμό απέναντι στις ανάγκες όλων.

Μέσω της Οργάνωσης «Νοσηλεία», η Βάλια Πατατανέ φροντίζει καθημερινά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την ενδυνάμωση των μελών της ομάδας στήριξης μοναχικού ασθενή.

Η Ελένη Προβοπούλου, ως υπεύθυνη ανάπτυξης δικτύου εθελοντών & Κοινωνικών Δράσεων στην Ethelon ΑμΚΕ στη Θεσσαλονίκη, επιδιώκει τη σωστή ενημέρωση μικρών και μεγάλων, προκειμένου να γνωρίσουν την έννοια του εθελοντισμού και να την κάνουν πράξη.

Ο Ντέηβιντ Σαλτιέλ, Συντονιστής Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων στον οργανισμό Athens Makerspace, εστιάζει στις τεχνολογίες ψηφιακής κατασκευής και εκπαιδευτικών εργαστηρίων και αποσκοπεί στην κοινωνική ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων με κεντρικό άξονα την κουλτούρα “maker movement” – «δημιουργώ με τα χέρια μου».

Ο Παύλος Σύμεντης, ως Οικονομικός Διαχειριστής στη Unique Minds, θα γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ σχολείου και πανεπιστημίου. Μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας, έχει ως στόχο να μειώσει το ποσοστό των μαθητών που δεν είναι βέβαιοι για την επιλογή των σπουδών τους.

Ο Θοδωρής Τσάτσος θα εργαστεί ως Συντονιστής Έργου στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Διαβάζω για τους άλλους», για την καθολική και ισότιμη πρόσβαση στη γνώση και τη λογοτεχνία για όλους. Μέσω του προγράμματος World of Difference, θα αναλάβει τη δημιουργία του πρώτου στούντιο ηχογράφησης με σκοπό τη μεγιστοποίηση της παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τα άτομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν ένα τυπωμένο κείμενο σε έντυπη μορφή, λόγω αναπηρίας.

Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες, Ο Σωτήρ, θα “φιλοξενήσει” το όνειρο του Στράτου Τσιρώνη να εκπαιδεύσει άτομα με αναπηρία στη χρήση Η/Υ για να ανοίξουν “νέες πόρτες” στη ζωή τους.

Η Έρρικα Χριστοδούλου και το B.I.C. Of Crete, Agricultural Business & Innovation Center of Crete (Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Κρήτης) θα σχεδιάσουν μια ηλεκτρονική διαδραστική πλατφόρμα για την αγροτική παραγωγική διαδικασία και δραστηριότητα στο Νομό Λασιθίου.

Με τη χρήση καινοτόμων συστημάτων Τεχνολογίας, Πληροφοριών και Επικοινωνίας, καθώς και δομών Internet of Things, η Έρρικα Χριστοδούλου φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα και σύγχρονη εικόνα στον κλάδο της γεωργίας, εκείνης της “έξυπνης γεωργίας”.

Η Βούλα Χρυσανθακοπούλου και ο Οργανισμός The Tipping Point, μέσω των νέων τεχνολογιών, επιδιώκουν τη διεύρυνση της “σύνδεσης” μαθητών με ανθρώπους – πρότυπα από όλον τον κόσμο, λειτουργώντας ως μοχλός προσωπικής και ακαδημαϊκής ανάπτυξης για κάθε μαθητή, σε όποιο σημείο της Ελλάδας και εάν βρίσκεται.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.