Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 4,4 εκατ. ευρώ εξασφαλίζει online ανθοπωλείο στη Βρετανία!

Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και παρόλο που δεν είναι επίσημη γιορτή της ορθόδοξης εκκλησίας, γιορτάζεται δεόντως από απανταχού ζευγάρια ανά τον κόσμο αλλά και την χώρα μας. Ένα από τα πιο συνηθισμένα δώρα αυτής της μέρας είναι τα λουλούδια. Εκτός από το κλασικό ανθοπωλείο όμως, τελευταία έχουν αρχίσει να “ξεφυτρώνουν” και τα online ανθοπωλεία.

Ένα από αυτά μάλιστα, φαίνεται να τα πηγαίνει ιδιαίτερα καλά, σε μια άλλη χώρα της Ευρώπης. Λίγες μέρες πριν αναφέραμε τo Ολλανδικό online ανθοπωλείο bloomon, το οποίο έκλεισε τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησης ύψους 23 εκατ. δολ.

bloomon: 23 εκατ. δολ. στο δεύτερο γύρο για το μεγάλο ανθοπωλείο online

BloomWild_Αυτή τη φορά, ένα άλλο online ανθοπωλείο, από μια άλλη πόλη της Ευρώπης (τουλάχιστον προς το παρόν) κατάφερε να συγκεντρώσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε νέο γύρο χρηματοδότης. Ο λόγος για την Bloom & Wild, ένα από τα πιο δημοφιλή online ανθοπωλεία του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 4,4 εκατ. ευρώ (3,75 εκατ. στερλίνες) σε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης.

Του νέου γύρου χρηματοδότησης ηγείται η Burda Principal Investments, επενδυτική μονάδα της Hubert Burda Media. Επιπλέον, οι προηγούμενοι επενδυτές της εταιρείας συμμετείχαν στο νέο γύρο.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013 και σύντομα κατάφερε να γίνει πολύ δημοφιλής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βασικός στόχος της είναι ο επαναπροσδιορισμός του ανθοπωλείου. Η Bloom & Wild θέλει να κάνει την αποστολή λουλουδιών τόσο εύκολη όσο το να στέλνει κάποιος ένα SMS και τη λήψη τόσο εύκολη όσο όταν λαμβάνει κάποιος ένα γράμμα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός από τον ιστότοπο και τις εφαρμογές για smartphone, η εταιρεία έχει κάνει δυνατή την λήψη ενός μπουκέτου λουλουδιών σε ένα απλό γραμματοκιβώτιο.

Με την πρόσθετη χρηματοδότηση, η εταιρεία θα μπορέσει να βελτιώσει περαιτέρω την καταναλωτική εμπειρία και να αναπτύξει νέα προϊόντα αλλά και να επεκταθεί διεθνώς. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας βρίσκονται στο Λονδίνο. Η Bloom & Wild αποστέλλει δεκάδες χιλιάδες μπουκέτα το μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Aron GelbardΟ Aron Gelbard, Co-founder & CEO της Bloom & Wild δήλωσε σχετικά: “Τα πιο συναρπαστικά λεπτά των ανθρώπων έρχονται απευθείας στο κινητό τους μέσω του WhatsApp ή άλλων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων – τους επιτρέπουμε να παραγγείλουν λουλούδια και δωροκάρτες από την παλάμη του χεριού τους, με καλύτερα προϊόντα, σχεδιασμό και πληρωμές. Η αποστολή μας είναι να κάνουμε την αποστολή και τη λήψη λουλουδιών μια απόλαυση, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες για να μετατρέψουμε τα συναισθήματα σε πράξη με τον απλούστερο και πιο όμορφο δυνατό τρόπο. Αυτή η προσοχή στη λεπτομέρεια, βρίσκεται στον πυρήνα της φιλοδοξίας μας να καταστούμε η πιο αγαπημένη μάρκα λουλουδιών στην Ευρώπη”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις