Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ανοιχτή πρόσκληση από το EquiFund σε επίδοξους επιχειρηματίες!

Με ομιλητές τον Pier Luigi Gilibert και τον Αλέξη Χαρίτση το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund) προγραμματίζει σχετική εκδήλωση με βασικό σκοπό να φέρει κοντά τα funds που έχουν λάβει το “πράσινο” φως το ταμείο.

Συγκεκριμένα, το EquiFund, μια επενδυτική πρωτοβουλία με πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία και στην κοινωνία, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για την εκδήλωση της 16ης Απριλίου, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στην οποία το παρών αναμένεται να δώσουν οι τους fund managers εννέα ομάδων που εξασφάλισαν χρηματοδότηση μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης: BigPi, Metavallon, Unifund, Velocity Partners, Marathon, Venture Friends, Ellikonos 2 Sicar, EOS Capital Partners και Synergia Hellenic Fund IV και οι οποίες θα παρουσιάσουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για Startups και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρέχει το πρόγραμμα.

Στην εκδήλωση αυτή αναμένεται να μιλήσουν όλοι οι συντελεστές του προγράμματος τόσο από την μεριά του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων με την συμμετοχή του διευθύνοντα σύμβουλου Pier Luigi Gilibert, όσο και από την μεριά του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με την συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού, Αλέξη Χαρίτση, που εκπροσωπούν τους δύο θεμελιώδεις επενδυτές της πρωτοβουλίας EquiFund. Κεντρικές ομιλίες αναμένονται και από διεθνείς ομιλητές όπως ο Javier Perez- Tenessa De Block, Ιδρυτής και πρώην CEO της eDreams ODIGEO και ο σύμβουλος ψηφιακής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας Paul Papadimitriou ο οποίος θα είναι και ο κεντρικός παρουσιαστής του συνεδρίου.

Όπως αναφέρεται και στην σχετική πρόσκληση, η εκδήλωση απευθύνεται σε ερευνητές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς και μετά-διδακτορικούς φοιτητές, υφιστάμενους και επίδοξους επιχειρηματίες και καινοτόμες επιχειρήσεις που αναζητούν τρόπους υλοποίησης και χρηματοδότησης της επιχειρηματικής τους ιδέας.

“Προίκα” 300 εκατ. ευρώ!

Το EquiFund ξεκινά τη λειτουργία του με κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF) μέλος του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η οποία συνεπικουρεί την πρωτοβουλία με ένα ποσό που αναμένεται να ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ.

Το EquiFund αναμένεται να τονώσει την ελληνική οικονομία λόγω της δυνατότητας που παρέχει για ανεύρεση χρηματοδότησης μέσω συμμετοχών στα κεφάλαια των επιχειρήσεων, σε μια εποχή που ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, πρωτίστως οι καινοτόμες, είναι η εξασφάλιση ρευστότητας και η ανεύρεση κεφαλαίων.

Σημειώνεται, τέλος, πως η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, αλλά χρειάζεται απαραίτητα σχετική προεγγραφή εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις