Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Κομισιόν θέλει να “διαλύσει” την Google

Εδώ και καιρό η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βάλει στο στόχαστρο την Google και τις πρακτικές της, καθώς αντιτίθενται στις πολιτικές περί αθέμιτου ανταγωνισμού και προσωπικών δεδομένων που υπάρχουν στην Ευρώπη. Προκειμένου να μπορέσουν να ελεγχθούν οι λειτουργίες της εταιρείας, η Κομισιόν θέλει να προχωρήσει σε κατακερματισμό της Google προκειμένου να καταργήσει την “κυρίαρχη θέση στην αγορά”.

Η επίτροπος ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργκρέτε Βεστάγκερ είναι απόλυτη και η απόφαση της δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις καθώς σε συνέντευξη της στην Βρετανική Telegraph, επανέλαβε τις απειλές της προς την Google. Ευρωπαϊκή Ένωση και Google βρίσκονται σε διαμάχη εδώ και περίπου ένα χρόνο, με την ΕΕ να έχει επιβάλει στον τεχνολογικό κολοσσό πρόστιμο μαμούθ που μπορεί να φτάσει τα 2,42 δισ. ευρώ, στο οποίο η Google έχει υποβάλει έφεση. Εκτός από την Google, στο στόχαστρο της Κομισιόν βρίσκονται το Facebook και η Microsoft για ενδεχόμενες παραβιάσεις των νόμων περί μονοπωλίων.

Η ΕΕ κατηγορεί την Google για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων που έχουν θεσπίσει οι Βρυξέλλες για αθέμιτη προώθηση των υπηρεσιών της εταιρείας μέσω της μηχανής αναζήτησής της. Η Κομισιόν έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι ειδικά στις εταιρείες πληροφορικής, ενώ την τελευταία περίοδο βρίσκεται στη φάση διαμόρφωσης του νέου ρυθμιστικού πλαισίου λειτουργίας των επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, των app stores και των μηχανών αναζήτησης στην Ευρώπη, με σκοπό να υπάρξει περισσότερη διαφάνεια.

Πηγή: emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις