Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google επενδύει στα GIF και η Foxconn – ίσως – εξαγοράζει την Belkin!

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε δυο εξαγορές που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον. Από τη μια πλευρά η Google εξαγόρασε την Tenor, η οποία προσφέρει GIF στους messengers και από την άλλη η Foxconn θα εξαγοράσει την Belkin, εάν και εφόσον εγκριθεί η εξαγορά από τον… Τράμπ!

Η Tenor θα συνεχίσει να λειτουργεί αυτόνομα και όπως αναφέρει έχει πάνω από 12 δισ. αναζητήσεις GIF κάθε μήνα! Η εταιρεία επικεντρώνεται στο machine learning (κάτι που προφανώς εκτίμησε η Google) για να εμφανίσει GIFs τα οποία σχετίζονται με την εκάστοτε στιγμή αναζήτησης του χρήστη και βγάζει χρήματα από διαφημιστικά GIFs που εμφανίζονται στις αναζητήσεις.

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος των Google Images θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της Tenor στις σχετικές υπηρεσίες της Google ενώ θα συνεχιστεί η επένδυση στην τεχνολογία αλλά και στις συνεργασίες περιεχομένου που έχει ήδη η εταιρείες με τρίτους.

Στον ίδιο χώρο υπάρχει και η Giphy με 300 εκατ. ενεργούς χρήστες την ημέρα αλλά και η Gfycat με 130 εκατ. ενεργούς χρήστες τον μήνα.

Η Foxconn θα εξαγοράσει την Belkin και την Linksys

Σε μια μη αναμενόμενη κίνηση ο μεγάλος κατασκευαστής ψηφιακών συσκευών Foxconn, με έδρα την Taiwan, ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Belkin, η οποία έχει ήδη εξαγοράσει την Linksys και τη Wemo.

H Belkin είναι μια από τις πιο παλιές αμερικανικές εταιρείες παραγωγής αξεσουάρ για υπολογιστές και Smartphones. H εξαγορά θα γίνει, εφόσον εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, από την θυγατρική Foxconn Interconnect Technology έναντι 866 εκατ. δολ. σε μετρητά. Η θυγατρική της Foxconn ασχολείται με την παραγωγή καλωδίων και εξαρτημάτων διασύνδεσης για τρίτους και όχι για καταναλωτές και για αυτό το λόγο όλοι αναρωτιούνται προς τι αυτή η στροφή της Foxconn σε μια καθαρά καταναλωτική φίρμα.

Μια εξήγηση μπορεί να είναι να είναι η διείσδυση σε ένα νέο κανάλι, αυτό της απευθείας πώλησης στους καταναλωτές, σε περίπτωση που σταματήσει η συνεργασία που έχει με την Apple για την κατασκευή των iPhones, η οποία σημειωτέον της επιφέρει περίπου τα μισά των εσόδων της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις