Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H σουηδική Mapillary σηκώνει 15 εκατ. δολ. με τη συμμετοχή της BMW

H Mapillary έχει ακολουθήσει μια διαφορετική τακτική στην ψηφιοποίηση και αναγνώριση του περιβάλλοντος γύρω μας αφού συγκεντρώνει εικόνες και video από τις πόλεις από διάφορες πηγές και τις επεξεργάζεται αναγνωρίζοντας τα διάφορα στοιχεία στις εικόνες.

Αυτή η “συνεργατική” και “ανοικτή” τακτική προφανώς έχει αναγνωριστεί από μεγάλα ονόματα του χώρου όπως είναι η BMW, η Samsung, η HERE αλλά και ο Ερυθρός Σταυρός μια και οι χρήσεις την αναγνώρισης του περιβάλλοντος αφορούν και άλλους τομείς πέρα από την αυτόνομη οδήγηση.

Άλλωστε, οι παίκτες του χώρου της αυτόνομης οδήγησης αναφέρουν ότι απαιτούνται μεγάλες συμμαχίες και συνεργασίες για να υλοποιηθεί σωστά και χωρίς σφάλματα η αυτόνομη οδήγηση, ειδικά σε ότι αφορά την αναγνώριση του εκάστοτε περιβάλλοντος από τον υπολογιστή του αυτοκινήτου.

Αυτό το έχουν αποδείξει οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ειδικά οι Γερμανικές, αφού συνεργάζονται είτε άμεσα όπως η Daimler και η BMW, είτε έμμεσα μέσω της μεγάλης εταιρείας χαρτών HERE.

Η Mapillary έχει μια βάση δεδομένων με πάνω από 260 εκατ. ψηφιακές εικόνες σε επίπεδο πόλης και δρόμων στην οποία όπως αναφέραμε συνεισφέρουν διάφορα μέρη – χρήστες της πλατφόρμας.

Η Startup ιδρύθηκε το 2013, έχει την έδρα της στο Μάλμο της Σουηδίας και ένα κέντρο R&D στην Αυστρία. Έχει σηκώσει 8 εκατ. δολ. στο πρώτο γύρο το 2016 και τώρα 13 εκατ. με το iVentures της BMW να ηγείται και τη συμμετοχή των Samsung Catalyst Fund, NavInfo, Atomico και Sequoia Capital.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις