Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Accelerate Greece με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας

Τρεις ελληνικές Startups ταξίδεψαν στο Orange Country της California για να συμμετάσχουν στο ταχύρυθμο πρόγραμμα Accelerate Greece με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας και της Ergo Capital.

Το Accelerate Greece είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα «επιτάχυνσης” για Έλληνες επιχειρηματίες, με σκοπό τη δημιουργία του επόμενου «κύματος» επιτυχημένων Ελληνικών τεχνολογικών εταιριών.
Το πρόγραμμα προσφέρει σε εταιρείες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στην California και να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα διάρκειας μιας εβδομάδας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει Ελληνικές εταιρείες να αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία και δίκτυα που είναι απαραίτητα ώστε να εισέλθουν στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Μέσω εργαστηρίων, breakout sessions, καθοδήγηση και δικτύωση με επενδυτές, το πρόγραμμα εφοδίασε τους επιχειρηματίες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να πετύχουν στο κλάδο τους. Επιπλέον, λόγω της ευνοϊκής γεωγραφικής τοποθεσίας του, το πρόγραμμα έφερε τους επιχειρηματίες σε επαφή με κάποιους από τους σημαντικότερους επενδυτές παγκοσμίως στο τομέα της τεχνολογίας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο Eureka Building παράλληλα με το Eureka FEST 2018, σε έναν συνεργατικό χώρο 3.800 m2, ο οποίος έχει σχεδιαστεί με σκοπό να προσφέρει μια αίσθηση κοινότητας στις εταιρείες Startups, καθώς και την επιτάχυνση και στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού επενδυτή Peter Polydor ο οποίος τρέχει την Ergo Capital.

Οι Startups που συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο του προγράμματος ήταν οι:

Pulse and Opinion, μια εταιρεία που προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες ψηφιακής στρατηγικής, επικοινωνίας και συμβουλευτικής.
Biocos, μια εταιρεία που προσφέρει λύσεις βιοπληροφορικής στον εφαρμοσμένο και βασικό τομέα της έρευνας.
JoinCargo, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα – marketplace εκτέλεσης μεταφορών η οποία προέρχεται από το Orange Grove.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THI’s Program Director, δήλωσε: «Η Ελληνική Πρωτοβουλία είναι περήφανη που στηρίζει τη συμμετοχή των Ελληνικών startups στο πρόγραμμα Accelerate Greece. Ένας από τους ιδρυτικούς σκοπούς Της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι η σύνδεση της Ελληνικής Διασποράς με την πατρίδα τους και η δυνατότητα για όλους τους Έλληνες, από κάθε γωνιά της Γης, να μάθουν και να εμπνευστούν ο ένας από τον άλλο. Το Accelerate Greece είναι ένα ιδανικό παράδειγμα της σύνδεσης των Ελληνικών κοινοτήτων, με σκοπό τη προώθηση της ανάπτυξης και της καινοτομίας, και αποτελεί μια πραγματικά πρωτοποριακή και αναζωογονητική πρωτοβουλία».

Ο Peter Polydor, Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo Capital και ιδρυτής του Accelerate Greece, δήλωσε: «Η Ελλάδα φιλοξενεί μερικά από τα πιο καινοτόμα μυαλά που έχω γνωρίσει στο τομέα της τεχνολογίας. Δημιουργήσαμε το Accelerate Greece με σκοπό να στηρίξουμε τις Ελληνικές τεχνολογικές startups που θέλουν να αναπτύξουν τις εταιρείες τους στην Ελλάδα, αλλά και να δράσουν σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τις εταιρίες στο πρόγραμμα, στις οποίες δίνεται η δυνατότητα μα επωφεληθούν από τους παγκόσμιας κλάσης μέντορες και συμβούλους της Ergo καθώς και από τους θαυμάσιους συνεργάτες μας στην Ελληνική Πρωτοβουλία»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις