Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Robinhood “εκδημοκράτισε” τις αγοραπωλησίες μετοχών!

Εδώ και λίγες μέρες ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος χρηματοδότησης για την Robinhood ο οποίος έφτασε τα 363 εκατ. δολ. με την αξία της FinTech να εκτοξεύεται στα 5,6 δισ. δολ.! 

Σε αυτό τον γύρο ηγήθηκε το ρωσικών συμφερόντων VC, DST Global, (είχε ηγηθεί και στην τελευταία χρηματοδότηση της Revolut), και συμμετείχαν οι Iconiq, Kleiner Perkins, Sequoia και Capital G.

Η Robinhood “εκδημοκράτισε” τις επενδύσεις σε μετοχές και συναφή προϊόντα δίνοντας άμεση και εύκολη πρόσβαση μέσω app στα Smartphones, χωρίς χρεώσεις και προμήθειες,αποκαλύπτοντας” μια νέα αγορά η οποία μέχρι σήμερα δεν είχε πρόσβαση σε αυτά τα επενδυτικά προϊόντα ή και αν είχε οι προμήθειες είναι μεγάλες (έως 65 δολ. ανά συναλλαγή).

Πριν δυο χρόνια περίπου η υπηρεσία είχε 2 εκατ. χρήστες με τις αξία της Robinhood να είναι 1,3 δισ. δολ., πλέον έχει φτάσει τα 4 εκατ. χρήστες με τις συναλλαγές να φτάνουν τα 150 δισ. δολ! 
Εδώ και λίγο καιρό εμπλουτίστηκαν οι υπηρεσίες της με αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων και από την ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας περίπου 1 εκατ. χρήστες μπήκαν στη σχετική λίστα αναμονής!

Όπως ανέφερε στο Techcrunch ο ρωσικής καταγωγής co-founder Vladimir Tenev (κεντρική φωτογραφία) το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι η ανάλυση των χρηστών της υπηρεσίας οι οποίοι έχουν το προφίλ “επενδυτών σε βάθος χρόνου”. Ελάχιστοι εξ’ αυτών πραγματοποιούν κερδοσκοπικές συναλλαγές καθημερινά και μαζικά και όλα αυτά λόγω της ευελιξίας της εφαρμογής και της απουσίας προμηθειών.

Για να μπορέσει να αντισταθμίσει την απουσία προμηθειών η Robinhood θα επεκταθεί σε νέα προϊόντα, όπως έκανε με τα κρυπτονομίσματα, σε νέες πολιτείες στις Η.Π.Α. αλλά και στο εξωτερικό ενώ εμφάνισε και συνδρομητική υπηρεσία. Η επέκταση στο εξωτερικό έχει πολλά κανονιστικά εμπόδια ενώ θα χρειαστεί αρκετό “κάψιμο” χρημάτων για να μπει σε αγορές όπου κυριαρχούν μεγάλες χρηματο-οικονομικές εταιρείες με πολλά χρόνια στην αγορά και ισχυρή δικτύωση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις