Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τα CityLabs της ΚΕΔΕ σε όλη την Ελλάδα

Στο πλαίσιο του μαραθωνίου καινοτομίας City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2, ο οποίος διοργανώνεται από την ΚΕΔΕ και την Crowdpolicy, πραγματοποιούνται σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία τα CityLabs, με στόχο την εκ των έσω ανάπτυξη των πόλεων μέσα από την υλοποίηση εφαρμογών με την χρήση νέων τεχνολογιών.

Πολίτες από 16 πόλεις σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν σε εργαστήρια τα οποία θα συνεχιστούν μέσα στον Ιούνιο και θα καταλήξουν στον μεγάλο διαγωνισμό ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου στην Αθήνα. Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε CityLab θα μεταβούν στον διαγωνισμό της Αθήνας με όλα τα έξοδα πληρωμένα.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί CityLabs σε Χαλκίδα, Κομοτηνή, Λαμία, Σάμο, Λάρισα, Ιωάννινα, Κω και έπονται Θεσσαλονίκη (30/5), Πάτρα (30/5), Ηράκλειο (1/6), Χανιά (2/6), Τρίπολη (6/6), Σύρος (8/6), Μυτιλήνη (8/6), Ρόδος (15/6) και Τρίκαλα (15/6).

Το πρόγραμμα υπάρχει εδώ ενώ συμμετοχές μπορείτε να δηλώσετε εδώ.

Ενδεικτικά θα αναφέρουμε μερικές από τις ιδέες που κατατέθηκαν και δημιουργήθηκαν στα CityLabs:

Στη Χαλκίδα, η ομάδα Evripos Stream Forecast με ένα ολοκληρωμένο σύστημα στιγμιαίας απεικόνισης των θαλάσσιων ρευμάτων.

Στη Λαμία, η ομάδα Hack-DORM, με την εφαρμογή Intereseeing μια πλατφόρμα ανάδειξης κοινωνικοπολιτισμικών πληροφοριών και προώθησης τοπικών επιχειρήσεων.

Στη Κομοτηνή, η ομάδα Μy smart city με την εφαρμογή να περιλαμβάνει πολλαπλές υπηρεσίες σε όλους τους τομείς ανάπτυξης του δήμου και συντελεί στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Στη Σάμο ξεχωρίσαμε ένα σύστημα ενημέρωσης πολιτών για περιβαλλοντικούς δείκτες μέσω δικτύου αισθητήρων.

Στη Κω συμμετείχαν 10 ομάδες συμπεριλαμβανομένων Startups (!) με εξαιρετικές ιδέες όπως αυτή από το 1ο Γυμνάσιο Κω με τη κατασκευή διαδρόμου παραγωγής ενέργειας με πιεζοηλεκτρικη πλάκα για ποδηλατόδρομο.

Στη Λάρισα  ξεχωρίσαμε την “Επαυξημένη πόλη“: το παθητικό πληροφοριακό αποτύπωμα των κατοίκων μιας πόλης ως οδηγός σχεδιασμού της με ρήση των χαρτογραφικών δυνατοτήτων των διαδικτυακών κοινωνικών δικτύων και ο εμπλουτισμός / επαύξηση του δημόσιου χώρου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις