Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Vodafone και Ericsson “εγκαινιάζουν” το 5G στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Vodafone UK συνεργάζεται με την Ericsson για την παροχή δικτύου 5G σε ιδιώτες και εταιρικούς πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, η Ericsson “εγκαινιάζει” το δίκτυο 5G σε επτά πόλεις του Η.Β, μεταξύ των οποίων και το Λονδίνο, στο οποίο το δίκτυο θα “τρέχει” με ταχύτητες πάνω από 10 φορές μεγαλύτερες από το 4G. Με την τεχνολογία της Ericsson και εκμεταλλευόμενη το ήδη υπάρχον δίκτυο 4G η Vodafone θα επεκτείνει την κάλυψή της σταδιακά σε μια ευρύτερη περιοχή.

Ο Scott Petty, Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας στη Vodafone UK, ανέφερε σχετικά: «Σήμερα, μεταβαίνουμε στο 5G σε επτά πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου. […] Σε συνεργασία με την Ericsson, επιτρέπουμε στους Λονδρέζους να έχουν πρόσβαση σε ένα εξαιρετικά γρήγορο δίκτυο 5G και 4G χωρίς κανένα όριο».

Ο Arun Bansal, Πρόεδρος και Επικεφαλής της Ericsson σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική, δήλωσε: «Ως αναγνωρισμένος ηγέτης του 5G στην Ευρώπη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να λανσάρουμε το δίκτυο 5G της Vodafone UK στο Λονδίνο. Στο παρελθόν έχουμε συνεργαστεί ξανά με τη Vodafone και το κάναμε και τώρα με την παράδοση του γρήγορου, αποτελεσματικού και πελατο-κεντρικού Ericsson Radio System 5G».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις