Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Deliveroo επεκτείνεται, η μετοχή της Just Eat πέφτει…

Η “μάχη της Αγγλίας” και όχι μόνο γίνεται στο χώρο της παράδοσης φαγητού! H Deliveroo  με έδρα το Λονδίνο σχεδιάζει να επεκταθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με αλλαγή πολιτικής και ρίχνει τις μετοχές της Just Eat 7%.

H Just Eat είναι η “παλιά καραβάνα” μια και έχει ιδρυθεί το 2001 και λειτουργεί σε 13 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία και επιτρέπει στους ιδιοκτήτες εστιατορίων να χρησιμοποιούν τα δικά τους μέσα παράδοσης. Η Deliveroo ιδρύθηκε το 2013 από δύο Αμερικανούς και αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο με αξία άνω των 2 δισ. δολ.

Η Deliveroo απευθύνεται σε εστιατόρια που δεν έχουν δικά τους μέσα παράδοσης ως εκ τούτου έχει ένα τεράστιο στόλο 15.000 οδηγών σε όλο τον κόσμο και αρκετά προβλήματα με την δικαιοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της σχέσης εργασίας που έχει με τους μεταφορείς μια και δεν τους θεωρεί μόνιμους υπαλλήλους αλλά ελεύθερους επαγγελματίες με όχι σταθερό ωράριο.

Σε μια αλλαγή πλεύσης και επίθεσης στην Just Eat θα επιτρέπει και σε επιχειρήσεις που έχουν τον δικό τους στόλο να έχουν πρόσβαση στο στόλο τους Deliveroo σε ώρες αιχμής, κάτι που μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να γίνει μια και η εταιρεία απαιτούσε αποκλειστικότητα στις μεταφορές.

Με αυτή τη κίνηση αποκτά πρόσβαση σε 5.000 νέους πελάτες, πολλοί εκ των οποίων συνεργάζονται με την Just Eat, ενώ όπως ανέφερε ο CEO της με αυτή τη κίνηση θα αυξηθούν οι εργαζόμενοι μεταφορείς για να καλυφθούν οι νέες ανάγκες.

Η κίνηση αυτή βέβαια έγινε μετά τη πρόσφατη ανακοίνωση της Just Eat ότι σκοπεύει να αναπτύξει τον δικό της στόλο παράδοσης φαγητού στο Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις