Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα αυτόνομα οχήματα θα φτάσουν τα 50 εκατ. το 2026

Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση της Juniper Research θα υπάρχουν 50 εκατομμύρια αυτόνομα οχήματα στους δρόμους μέχρι το 2026, με πάνω από 10 εκατομμύρια στις ΗΠΑ και 15 εκατομμύρια στην Άπω Ανατολή και την Κίνα. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης η πρόβλεψη είναι ότι θα υπάρχουν συνολικά 1,5 δισεκατομμύριο οχήματα το ίδιο έτος σε όλο τον κόσμο.

Η νέα έρευνα, Autonomous Vehicles & ADAS: Trends Market 2018-2026, αναφέρει ότι διάφορες κοινωνικές αλλαγές σχετικά με την κατοχή αυτοκινήτων, οι έξυπνες και κοινόχρηστες μεταφορές στις πόλεις και η εξέλιξη της τεχνολογίας θα “σπρώξουν” τις πωλήσεις αυτόνομων οχημάτων.

H Juniper αξιολόγησε 20 χώρες σύμφωνα με την ετοιμότητά τους για αυτόνομα οχήματα. Αυτή περιλαμβάνει την αποδοχή που δείχνουν τα κράτη και την πιθανότητα κυκλοφορίας αυτόνομων οχημάτων στο αμέσως προσεχώς χρονικό διάστημα με τα κριτήρια να είναι: ρυθμιστικές πολιτικές, δοκιμές σε ισχύ, ψηφιακές και άλλες αστικές υποδομές και τη συμμετοχή τοπικών τεχνολογικών εταιρειών και οργανισμών.

Οι χώρες που βρίσκονται ψιλά στον δείκτη ετοιμότητας χώρας σε ότι αφορά τα αυτόνομα οχήματα είναι:

Ηνωμένες Πολιτείες
Σιγκαπούρη
Ιαπωνία
Ηνωμένο Βασίλειο
Νότια Κορέα
Ολλανδία
Μαλαισία
Ινδία
Κίνα
Γαλλία

Θα πρέπει να σταθούμε στο παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία δεν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας. μια και ήδη έχει ετοιμάσει κανονισμούς που διέπουν τις συνθήκες κυκλοφορίας, τις ασφαλιστικές καλύψεις και την αστική ευθύνη οδηγών και αυτόνομων οχημάτων σε περίπτωση ατυχήματος.

Η έρευνα αναφέρει ότι οι κατασκευαστές σχετικών τεχνολογιών και εξοπλισμού αυτοκινήτων από το 2019 θα ανέβουν επίπεδο στην “αυτονομία”που θα προσφέρει ο αντίστοιχος εξοπλισμός – μοντέλο, μια και θα επιτρέπουν στον οδηγό (υπό προϋποθέσεις) να μην έχει τη προσοχή του στην οδήγηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις