Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Startups που συμμετείχαν στο 4ο Venture Fair

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Πρωτοβουλία έτρεξε το Venture Fair στην Αθήνα, μια εκδήλωση για επιλεγμένες Startups μπροστά σε Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια, εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα κατάφεραν να συγκεντρώσουν εκατομμύρια δολάρια μετοχικών συμμετοχών από επενδυτές τους οποίους γνώρισαν μέσα από το Venture Fair, με κάποιες από αυτές να καταφέρνουν να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους σε αγορές όπου δρουν Έλληνες της Διασποράς οι οποίοι είναι μέλη του ΤΗΙ.

Φέτος, 10 εταιρείες παρουσίασαν τις ιδέες τους και τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε μια ομάδα επενδυτών από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Οι εταιρείες είναι οι:

B2B Wave
Olyra
Quantimetrica
Viral Loops
Pobuca
Kalepso
PD Neurotechnology
Sentio Solutions
Natech
Think Silicon

Οι εκπρόσωποι της ΤΗΙ που βρέθηκαν στην Αθήνα για το Venture Fair συμμετείχαν στο πρώτο Diaspora Summit που διοργανώθηκε από τον οργανισμό, συζητώντας μεταξύ άλλων το πώς οι δεσμοί μεταξύ των Ελλήνων της Διασποράς και της πατρίδας τους μπορούν να ισχυροποιηθούν με τρόπο που να είναι συμβατός με τις οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα καθώς και να είναι επωφελής για την Ελληνική κοινωνία.

Μεταξύ άλλων, έθιξαν τα θέματα της φιλανθρωπίας και της δημιουργίας θέσεων εργασίας, που παραμένουν στο επίκεντρο της αποστολής της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, από την ίδρυση της το 2012.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις