Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα συνεργασία της Openichnos με το ΕΛΚΕΘΕ και το σύστημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ

Η Openichnos ανακοίνωσε μια νέα συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). Το ΕΛΚΕΘΕ με το σύστημα ΠΟΣΕΙΔΩΝ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καταξιωμένα ερευνητικά ιδρύματα στην Ευρώπη σχετικά με τη θάλασσα.

Η Openichnos προέρχεται από την Κρήτη και προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης για σκάφη αναψυχής. Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα μέσα από hardware που κατασκευάζει η Openichnos, σε συνδυασμό με το cloud software της να παρακολουθούν, ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε και αν βρίσκονται στον κόσμο, σε τι συνθήκες ταξιδεύουν τα σκάφη τους καθώς και την ολοκληρωμένη εικόνα των ενδείξεων όλων των οργάνων του σκάφους τους μέσα από το κινητό ή τον υπολογιστή τους.

Η συνεργασία με το ΕΛΚΕΘΕ επεκτείνει την πρόσβαση της Openichnos σε ένα ευρύτερο θαλάσσιο επιχειρηματικό και ερευνητικό οικοσύστημα. H πρώτη της μεγάλη συνεργασία ήταν αυτή με την Kiriacoulis Mediterranean ενώ θα πρέπει αναφέρουμε ότι η Startup από τη Κρήτη είχε κερδίσει τον διαγωνισμό Bluegrowth το 2016.

Η υλοποίηση αυτή αφορά την εγκατάσταση των συστημάτων της Openichnos στην υποδομή του ΕΛΚΕΘΕ η οποία υποστηρίζει το γνωστό σύστημα παρακολούθησης θαλασσών ΠΟΣΕΙΔΩΝ και είναι στην ουσία και το πρώτο βήμα για μία σειρά από μελλοντικές συνεργασίες.

Ο Γιώργος Κούτρας, επικεφαλής της Openichnos, (δεξιά στην κεντρική φωτογραφία), με αφορμή την συμφωνία με το ΕΛΚΕΘΕ αναφέρει: “θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τον οργανισμό για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στην ομάδα μας και στο προϊόν μας που έχει σχεδιαστεί και θα παράγεται στην Ελλάδα“.
Η συμφωνία αυτή δείχνει έμπρακτα την αναγνώριση που χαίρει η ομάδα της Openichnos από την ερευνητική κοινότητα της χώρας“, επισημαίνει επιπλέον ο επικεφαλής της Openichnos.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις