Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η εύκαμπτη οθόνη της Samsung πήρε την πιστοποίηση ασφαλείας στις Η.Π.Α.

Η Samsung Display, θυγατρική της Samsung Electronics, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η εύκαμπτη και άθραυστη οθόνη της έχει περάσει όλες τις δοκιμές ασφαλείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιτρέποντας στην εταιρεία να ξεκινήσει την άμεση εμπορία του προϊόντος.

Η εταιρεία της Νότιας Κορέας και μεγάλος προμηθευτής της Apple, δήλωσε ότι η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές όπως τα smartphones, οι φορητοί υπολογιστές, οι φορητές παιχνιδομηχανές και οι κονσόλες σε αυτοκίνητα.

Η οθόνη προστατεύεται από πλαστικό και όχι από γυαλί, αυξάνοντας την ευελιξία της και καθιστώντας την πρακτικά άθραυστη, ανέφερε η Samsung Display στην ιστοσελίδα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οθόνη έχει σχεδόν παρόμοια διαφάνεια με τη γυάλινη, επιτρέποντάς της να χρησιμοποιηθεί σε συσκευές που χρησιμοποιούνται σε κοντινή απόσταση όπως τα smartphones, δήλωσε αξιωματούχος της Samsung.

Η πιστοποίηση της έγινε στα Underwriters Laboratories της US OSHA μια διαδικασία η οποία περιελάμβανε 25 πτώσεις από ύψος 1,2 μέτρων. Μετά τη δοκιμή αυτή, η οθόνη συνέχισε να λειτουργεί κανονικά, χωρίς καμία ζημιά στο μπροστινό μέρος, τις πλευρές ή τις άκρες της, ανέφερε η εταιρεία.

Η πιστοποίηση των ΗΠΑ προσδίδει τέτοια αξιοπιστία έτσι ώστε η εμπορία της μπορεί να ξεκινήσει παγκοσμίως, όχι μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος της Samsung Display.

Η Samsung Electronics αναμένεται να παρουσιάσει μια συσκευή με εύκαμπτη οθόνη σύντομα, πιθανότατα το Galaxy X, καθώς ο επικεφαλής της κινητής τηλεφωνίας τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε δηλώσει ότι αναμένεται μέσα στο 2018 αλλά ενδεχομένως να την δούμε στο Mobile World Congress του 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις